Andrei Chiliman: Nu plec la alt partid, nu candidez pentru Primaria Capitalei

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 21:48
2927 citiri
Andrei Chiliman: Nu plec la alt partid, nu candidez pentru Primaria Capitalei
Foto: Romania TV

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca nu va pleca la alt partid, in cazul in care isi va da demisia din PNL, adaugand totodata ca nu va candida pentru postul de primar al Bucurestiului, ci vrea un nou mandat la sectorul 1.

Vorbind despre posibilitatea ca, dupa inlocuirea sa din fruntea organizatiei PNL Bucuresti si dupa posibila demisie din partid, sa candideze la Primaria Capitalei, Chiliman a respins aceasta varianta.

"Nicio clipa nu m-am gandit la aceasta posibilitate, avand in vedere ca la Primaria Sectorului 1 am inceput o serie de proiecte si programe care sunt pentru doua mandate si am de gand sa le duc la bun sfarsit. Este un lucru pe care nu are rost sa il discut.

Traseismul politic este un capitol pe care nu il accept si nu il voi face. In nici un caz nu plec la alt partid", a tinut sa precizeze primarul sectorului 1, intr-o interventie pentru Romania Tv.

Chiliman anunta ca se gandeste la demisie si il ataca pe Antonescu

Andrei Chiliman a subliniat ca nu a avut vreo neintelegere cu Crin Antonescu, "pentru ca nu ne-am mai vazut de ceva vreme", completand ca nu este suparat, ci mirat din cauza motivului invocat de presedintele PNL pentru inlocuirea sa din fruntea organzatiei liberale a Bucurestiului.

"M-a mirat motivul pe care l-a invocat. Ca trebuie sa ma ocup de campania electorala pentru sectorul 1. Mi s-a parut cel putin rizibil acest argument", a afirmat primarul, adaugand ca a scos cel mai bun scor pentru liberali, cu PNL Bucuresti, si ca poate sa duca si campania sa, si cea a PNL Bucuresti, dar si eventuala campanie prezidentiala a lui Crin Antonescu.

Andrei Chiliman - liberalul nimanui

Primarul liberal a explicat ca nu a fost omul niciunuia dintre liderii partidului de-a lungul timpului si ca a venit in partid pentru valorile acestuia.

"Nu am fost omul lui Radu Campeanu, al lui Catarama, al lui Patriciu, al lui Quintus, al lui Stoica, al lui Tariceanu, al lui Stolojan, nu sunt nici omul lui Crin Antonescu.

Am venit in PNL pentru ca am crezut intr-un set de valori, nu am venit pentru un castig personal. Nefiind omul nimanui in partid, eu sunt un om care pot decide asa cum cred ca este bine, si pentru partid, si pentru ce fac eu, dar in interesul cetatenilor", a afirmat Andrei Chiliman, subliniind ca "politica nu se face cu sponsori, se face cu increderea oamenilor".

Totodata, acesta a spus ca nu exista nimeni care sa-i poata pune conditii si ca in politica trebuie "sa ai curajul sa spui ce gandesti".

"Nu este cineva in masura sa-mi impuna mie conditii, mai ales persoane fata de care nu am obligatii. Nu am spus inca decat ca ma gandesc sa plec din PNL, nu am spus ca am luat decizia.

In politica trebuie sa ai curajul sa spui ce gandesti, pentru ca politicianismul este ceea ce urasc: sa spui ce nu gandesti si apoi sa faci tot felul de gesturi ciudate", a mentionat Andrei Chiliman.

Primarul sectorului 1 a declarat ca se gandeste la demisia din PNL pentru prima data in aproape 23 de ani, in conditiile in care presedintele liberal Crin Antonescu trebuie sa-si asume raspunderea pentru decizia schimbarii sale din fruntea PNL Bucuresti.

Andrei Chiliman a fost inlocuit din functia de presedinte al PNL Bucuresti, luni, de catre Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului PNL, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Presedinte interimar al PNL Bucuresti a fost numit deputatul Eugen Nicolaescu, care e parlamentar de Calarasi.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Divergentele pornesc de la faptul ca primarul sectorului 1 l-ar fi sprijinit pe Dan Popescu, cel care se promoveaza intens pentru o candidatura la sectorul 2.

Andrei Chiliman a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Crin Antonescu in cursa pentru castigarea presedintiei PNL, insa relatiile dintre ei s-au racit dupa anul 2009.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Andrei Chiliman demisie PNL, #Chiliman inlocuire PNL Bucuresti, #Antonescu schimbare Chiliman , #demisie PNL