Andrei Chiliman: Antonescu ar face orice pentru a ajunge presedinte

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 23:39
5185 citiri
Andrei Chiliman: Antonescu ar face orice pentru a ajunge presedinte
Foto: B1

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, l-a criticat aspru pe presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, sustinand ca acesta ar face orice pentru a-si atinge scopul personal de a ajunge presedintele Romaniei.

"Antonescu a dovedit ca nu-l intereseaza decat interesele persoanele si ca face orice ca sa le atinga. Ca sa ajunga presedinte, a atentat la statul de drept in Romania, prin masurile pe care le-a luat. A si semnat o hartie prin care propunea desfiintarea Curtii Constitutionale, DNA", a spus Andrei Chiliman, la B1 TV.

"Cred ca ne-a pacalit pe toti. Eu l-am vazut cum a fost in stare sa puna in pericol institutiile democratice din Romania, doar ca sa-si atinga scopul, sa ajunga presedinte. Pentru Antonescu, democratia este ca o adunare unde sunt doi lupi si un miel care voteaza ce urmeaza sa manance la pranz", a comentat primarul sectorului 1.

Chiliman a precizat ca duce o lupta, in interiorul partidului, pentru a readuce PNL pe "calea pro-occidentala".

"Sunt foarte multi care vor sa ramana pro-occidentali. Sunt foarte multi carora le e frica sa se manifeste. Sunt convins ca se va forma aceasta masa critica pentru ca PNL sa se intoarca la linia pe care a avut-o de la infiintare. Democratia, fara o justitie independenta, este o forma de tiranie. Acest lucru este valabil si in Romania, dar si in interiorul PNL. Statului partidului a fost incalcat de foarte multe ori in ultimul an de catre Crin Antonescu", a explicat liberalul.

El a dezvaluit numele unei singure persoane despre care spune ca il va sprijini in lupta sa impotriva actualului presedinte al partidului, respectiv Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a numit "unul din cei mai vechi prieteni" din partid.

Cand se va atinge masa critica?

De asemenea, a spus ca masa critica necesara pentru schimbarea situatiei din partid se va atinge in curand.

"Nu umblam dupa functii. Eu cred ca PNL trebuie scos de sub conducerea lui Antonescu, sa fie readus pe linia pro-occidentala. Trebuie scos din zona spatiului fost sovietic in care a fost indreptat de domnul Antonescu", a spus Chiliman.

El nu s-a putut pronunta asupra castigurilor PNL de pe urma aliantei cu PSD, insa a spus ca a primit "ministere lipsite de continut", in timp ce puterea a fost transferata la alte ministere.

Care sunt sansele la presedintie?

Andrei Chiliman este de parere ca sansele lui Crin Antonescu de a castiga alegerile prezidentiale din 2014 sunt mult mai mici in prezent decat erau in vara anului trecut, inainte de referendum.

"Asta vara au iesit la iveala foarte multe lucruri, legate de statul de drept samd, care au fost facute si care nu trebuiau facute. Nu poti sa vrei sa ajungi presedinte cu orice pret. Nu mai vorbesc de presiunile care s-au facut pe autoritatile locale ca sa se reduca numarul de oameni de pe listele electorale. Toate lucrurile astea au aratat ca este in stare sa calce pe orice, pentru a-si atinge interesul personal", a spus el.

Becali, "purtatorul de cuvant" al lui Antonescu?

Chiliman nu a fost bland nici cu Gigi Becali, proaspat membru al PNL, despre care spune ca a fost adus in partid pentru a spune lucurile pe care Antonescu nu le poate spune. "Gigi Becali este un accident, indus de Crin Antonescu", a comentat el.

De altfel, l-a acuzat pe acesta de incercarea de a-l implica in afaceri ilegale cu terenuri din nordul Bucurestiului.

"Becali a venit, in decursul timpului, sa ceara niste terenuri. A cumparat niste drepturi de la niste persoane si am vazut ca nu fusesera niciodata in sectorul 1. Am probe destule si stie lucrul asta. Eu l-am deranjat pe domnul Becali in afacerile lui necurate, nu am acceptat asemenea afaceri. In momentul cand a venit sa ceara terenurile, stia foarte bine ca nu au fost niciodata in sectorul 1", a povestit Chiliman.

"Mie nu mi-a propus nimic, pentru ca il aruncam de la fereastra. Asa, l-am aruncat doar pe scari, adica i-am spus sa iasa din primarie", a spus liberalul, adaugand ca acest lucru s-a intamplat prin 2005 - 2006, fiind vorba de 27 de hectare vizavi de Aeroporul Baneasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Chiliman Crin Antonescu, #Andrei Chiliman lupta PNL, #Crin Antonescu presedinte , #primar