PNL vrea ca parlamentarii sa munceasca mai mult: Vacanta doar o luna, nu trei

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 18:39 2383 citiri

Prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul sustine ca vacanta parlamentara de trei luni ar trebui sa fie redusa la doar o luna.

Deputatul considera ca parlamentarii romani "trebuie sa fie model pentru munca si responsabilitate".

"Daca dorim respect pentru aceasta institutie e nevoie mai intai de respectul manifestat ferm fata de cetateni. Nu o vom obtine prin vacante interminabile sau prin amanarea constanta a rezolvarii problemelor romanilor sau ale clasei politice", afirma Andreea Paul, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta considera ca sunt trei prioritati urgente care necesita dezbatere si legiferare.

Astfel, potrivit Andreei Paul, este nevoie de "adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului si reducerea importanta a numarului de parlamentari" si de "alegerea primarilor si a presedintilor de consilii judetene in doua tururi de scrutin".

In plus, deputatul PNL nu uita nici de votul romanilor din afara tarii si cere "introducerea unor modalitati moderne de vot pentru exercitarea acestui drept de catre romanii din diaspora".

"Nu se mai poate actiona dupa principiul 'da-i timpului timp'", mai sustine Andreea Paul.

Parlamentul da unda verde Guvernului sa emita ordonante in timpul vacantei alesilor

In schimb, deputatul Gabriel Andronache spune ca reducerea vacantei parlamentare propusa de prim-vicepresedintele PNL este limitata de Constitutie.

"Sunt de acord ca parlamentarii sa munceasca mai mult, si eu mi-as dori sa fie o vacanta redusa, dar o asemenea situatie este posibila numai prin modificarea Constitutiei. Prin urmare asteptam aceasta propunere a doamnei Paul la Comisia de revizuire a Constitutiei", a afirmat Andronache, citat de Mediafax.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News