PNL reface calculele lui Ponta: "Un miliard de lei, declarat fals in plus la colectarea TVA"

Luni, 03 August 2015, ora 18:36 3774 citiri
Foto: Arhiva personala Andreea Paul

Deputatul PNL Andreea Paul sustine ca incasarile mari din TVA, anuntate de prim-ministrul Victor Ponta vor fi cu peste 770 de milioane de lei mai mici, dupa ce se vor face rambursarile.

"Dezvaluirea realitatii cu privire la incasarea TVA la buget:

Iulie 2014 - TVA aprobat la rambursat si rambursat efectiv 1,72 mld lei;

Iulie 2015 - TVA aprobat la rambursat 1,42 mld lei, dar rambursat efectiv doar 652 mil lei.

Diferenta de 772,94 mil lei este amanata la plata din 31 iulie pentru luni 3 august 2015!", scrie pe Facebook Andreea Paul.

"In concluzie: 300 milioane lei mai putin programati la rambursare fata de aceeasi luna a anului trecut, plus amanarea la plata a celor 772,94 mil lei pentru luna de raportare iulie, amanata pentru luna august. Uite MILIARDUL pe care il declara fals in plus de colectare. De ce nu spun adevarul ministrul de finante si premierul tarii?!", mai noteaza deputatul PNL.

Ponta si-a intrerupt vacanta pentru "o cifra de ultima ora" - ce a trebuit sa anunte neaparat premierul

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, joi, ca incasarile din TVA se ridica la peste 5 miliarde de lei, pentru operatiunile desfasurate in Romania in luna iunie.

"O cifra de ultima ora foarte importanta - am primit de la ANAF datele preliminare privind incasarile din TVA operatiuni interne pentru luna iunie 2015 - 5,067 miliarde RON!", scria atunci Victor Ponta, pe Facebook. In plus, sublinia premierul, incasarile sunt cu 60 de milioane de lei in plus fata de luna iunie 2014, cand au fost 5 miliarde de lei.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News