PNL nu vrea sefia Comisiei de Cod Electoral, dar anunta ca intra in greva japoneza pentru diaspora

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 20:05 3098 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatii si senatorii PNL intra in greva parlamentara pana cand le vor fi rezolvate cererile, a anuntat prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul. Cu toate acestea, PNL a refuzat sa faca vreo nominalizare pentru sefia Comisiei de Cod Electoral, dupa demisia lui Mihai Voicu.

"Astazi, milioanele de romani din diaspora sunt prea putin reprezentati in Parlament. Avem doua cereri: votul prin corespondenta si suplimentarea numarului de parlamentari. Pentru ambele am depus amandamente in Parlament si Puterea le-a doborat. Vom pune presiune la fiecare lucrare a Parlamentului", a declarat Andreea Paul, la Realitatea Tv.

De asemenea, PNL vrea si cresterea numarului de parlamentari pentru diaspora.

Praf in ochi pentru diaspora? Votul prin corespondenta si cel electronic, avizate negativ

Politicieni atat de la Putere, cat si de la Opozitie au declarat ca votul prin corespondenta reprezinta o prioritate pentru aceasta sesiune legislativa. Timpul trece si Parlamentul nu a reusit inca sa transeze problema votului electronic sau prin corespondenta.

Praf in ochi pentru diaspora? Votul prin corespondenta si cel electronic, avizate negativ

Ambele propuneri, desi primisera anterior aviz pozitiv din partea Consiliului Legislativ, care a confirmat constitutionalitatea prevederilor, au fost respinse de comisiile de Administratie si de Drepturile Omului din Camera Deputatilor.

La aproape un an dupa revolta diasporei, care nu a putut sa voteze la alegerile prezidentiale, nu exista inca o lege care sa permita tuturor romanilor de peste granite sa isi aleaga candidatul.

In Parlament zac nu mai putin de patru proiecte foarte asemanatoare ale votului prin corespondenta.

Heirupismul votului prin corespondenta. De pe bicicleta, in racheta

Legea trebuie adoptata cu cel putin un an inainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicata, potrivit unei decizii a Comisiei de la Venetia si a Curtii Constitutionale.

Votul prin corespondenta, praf in ochi pentru diaspora? Ce au facut politicienii pentru romanii de peste granita

PNL a blocat activitatea Comisiei de Cod Electoral

Pentru ca problema sa fie rezolvata si pentru ca romanii din diaspora sa poata vota la alegerile de anul viitor, Comisia de Cod Electoral ar trebui sa transeze in cel mult cateva saptamani problema.

Comisia de Cod electoral a ramas fara presedinte

Mihai Voicu a demisionat insa recent de la sefia Comisiei de Cod Electoral, iar PNL a transmis oficial ca nu doreste sa nominalizeze pe nimeni in aceasta functie, blocand astfel pentru o perioada activitatea comisiei.

Ipocrizia PNL atinge cote inimaginabile! In timp ce, la televizor, de ochii lumii, se intrec in promisiuni si declaratii...Posted by Eugen Tomac on 28 Septembrie 2015

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News