PDL va depune 9.000 de amendamente la bugetul pe 2013

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 20:22
2248 citiri
PDL va depune 9.000 de amendamente la bugetul pe 2013
Foto: Andreea Paul (blog)

Partidul Democrat Liberal va depune peste 9.000 de amendamente la proiectul de buget pentru 2013 pe care il considera unul al "stagnarii" si "fara viziune economica".

Dintre acestea, in jur de 6.000 sunt amendamente dintre cele propuse la dezbaterea bugetului pe 2012 de parlamentarii USL, iar restul - initiative proprii ale democrat-liberalilor centrate pe crearea de noi locuri de munca si pe relansarea economica, a declarat, joi, vicepresedintele PDL Andreea Paul.

"Dupa ce USL a mers opt luni de zile impotriva dezvoltarii economice si au trantit cresterea economica in anul 2012 la 0,2%, dupa ce au promis solutii miraculoase romanilor, avem astazi pe masa Parlamentului un buget al stagnarii, un buget anti-dezvoltare, un buget anti-crestere economica, un buget fara nicio constructie economica sau viziune.

Avem un buget al promisiunilor neonorate si al sperantelor desarte", a afirmat Andreea Paul, intr-o conferinta de presa.

In opinia sa, "nicicand Romania nu a avut un buget mai socialist, mai orientat spre consum si spre alimentarea birocratiei".

"Pasaportul de trecere a PNL la socialism

"Acest buget nu este altceva decat pasaportul de trecere a PNL la socialism. Nu am vazut nicio firimitura de liberalism in aceasta constructie bugetara. (...) Bugetul USL este un buget construit impotriva clasei de mijloc, a agricultorilor, a IMM-urilor, a celor care au obraznicia de a munci si a avea. (...)

USL nu vrea altceva decat sa relanseze cresterea economica prin noi taxe si impozite, respectiv prin alimentarea birocratiei", a spus Paul.

Ea a precizat ca PDL pregateste in aceste zile multe amendamente centrate pe relansarea economica si pe crearea de noi locuri de munca.

"Vom readuce aproximativ 6.300 de amendamente care raman valabile dintre cele pe care le-au propus parlamentarii USL la dezbaterea bugetului pentru anul 2012 si la acestea adaugam cel putin 3.000 de amendamente noi centrate pe solutii la problemele reale ale romanilor, pe crearea locurilor de munca si pe relansarea cresterii economice.

Este scandalos ca la interval de cateva zile vedem cum perspectivele de crestere economica pentru anul 2013 se contracta. De la 2,2% la 1,8%. La alte cateva zile de la 1,8% la 1,6%, iar acum analistii trag semnale grave de alarma ca vom avea dificultati in a atinge o crestere economica de 1%", a sustinut Andreea Paul.

Potrivit acesteia, "lucrul cel mai grav este ca aceasta constructie bugetara s-a centrat pe consum, pe alimentarea birocratiei si pe taierea banilor de la investitii si de la programele cu finantare rambursabila externa".

"In cazul cheltuielilor de capital, diminuarea este de 26%. In cazul programelor cu finantare rambursabila diminuarea pe care o propune USL este de 28%. In schimb avem cresteri cu cheltuielile de personal de 14%, avem propuneri de cresteri ale indemnizatiilor si sporurilor celor angajati in administratiile publice locale.

Asadar, cele mai multe amendamente se centreaza pe continuare programelor lansate de PDL, cand eram la guvernare, pentru stimularea crearii de locuri de munca, pentru a sprijini IMM-urile, pentru a facilita intregului mediu de afaceri supravietuirea. (...) Deci aici se va concentra cea mai mare parte a amendamentelor, dupa care, sigur, fiecare parlamentar este purtatorul unor interese locale particulare pe care ei le transpun in amendamente pe fiecare colegiu uninominal acolo unde au castigat", a mai declarat vicepresedintele PDL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Andreea Paul amendamente buget, #PDL amendamente buget , #economie