PDL: Guvernul Ponta sa renunte la campanie si sa se ocupe de Romania

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 16:27 1796 citiri
Foto: B1TV

Vicepresedintele PDL Andreea Paul Vass a declarat, joi, ca Guvernul Ponta trebuie sa renunte la campania electorala si sa se preocupe cu guvernarea Romaniei si cu rezolvarea problemelor identificate de Comisia Europeana (CE).

"ARD ii cere lui Victor Ponta sa renunte la campania electorala si sa ramana la Guvern, ca Romania sa munceasca la problemele identificate de CE", a spus Vass.

Aceasta a aratat ca ministrii Transporturilor, Dezvoltarii si Economiei sunt incompetenti si trebuie schimbati din functie, mai ales in contextul deciziei CE de a opri finantarea Romaniei pentru trei programe operationale.

"Silaghi, Hellvig si Chitoiu au demonstrat din plin ca nu sunt capabili sa gestioneze domeniile pe care le conduc, cei trei ministri trebuie sa plece", a incheiat vicepresedintele PDL.

CE a oprit finantarea pe trei programe operationale

Comisia Europeana a trimis o scrisoare autoritatilor romane prin care informeaza ca s-a decis "presuspendarea", in mare parte, a trei programe confinantate prin fondurile structurale.

Comisia Europeana ne-a oprit finantarea pe trei programe operationale

Programele vizate sunt Transport, Regional si Cresterea Competitivitatii Economice, unde sunt probleme legate de achizitiile publice, gestiunea financiara, prevenirea si detectarea fraudelor si conflicte de interese.

In total, programele valoarea peste 10 miliarde de euro.

In plus, au fost propuse corectii financiare atat in privinta celor trei programe mentionate, dar si pentru cel pe Mediu, care ar reprezenta intre 10 si 25 la suta din plati.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News