Cat ne costa un parlamentar? Un deputat PNL dezvaluie cat a cheltuit statul pentru el in 4 ani

Duminica, 20 Noiembrie 2016, ora 13:21 20345 citiri
Foto: Facebook/Andreea Paul

Deputatul PNL Andreea Paul a prezentat un bilant inedit la finalul celor patru ani de mandat in Parlament. Ea a cerut Parlamentului sa-i calculeze suma totala a cheltuielilor care au fost facute de stat pentru ea in perioada decembrie 2012-octombrie 2016.

In total, cheltuielile in cei patru ani s-au ridicat la aproape 890.000 de lei, adica in jur de 197.000 de euro. Asta inseamna circa 50.000 de euro pe an sau 4.100 de euro pe luna, a precizat deputatul intr-o postare pe pagina sa de Facebook..

Andreea Paul a aratat, concret, si pentru ce au fost cheltuiti acesti bani.

  • 92.000 de euro - reprezinta suma forfetara pentru exercitarea mandatului de deputat in circumscriptia electorala (47% din totalul sumei), din care se platesc salariile brute ale asistentilor si cheltuielile cu cabinetele parlamentare din Negresti Oas, Satu Mare si Bucuresti;
  • 75.000 de euro- este venitul meu salarial brut (38%), din care se retin impozitele si taxele la stat;
  • 20.000 de euro - reprezinta diurna, cazarea si transportul inspre circumscriptia electorala din Tara Oasului, judetul Satu Mare (10%) ;
  • 10.000 de euro - reprezinta suma forfetara pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie (5%).

"Avand domiciliul in Bucuresti, la cheltuielile mandatului meu nu este inclusa cazarea in Bucuresti asa cum beneficiaza parlamentarii din provincie. Asadar, aceasta suma de cheltuieli in patru ani este una dintre cele mai mici care se fac cu un parlamentar", a tinut sa sublinieze Andreea Paul.

Aceasta sustine ca "singura modalitate de a face 'utile' aceste costuri mari este activitatea parlamentara proprie in cei patru ani de mandat in beneficiul oamenilor".

"Justificarea notei de plata fata de cetateni este raportul de activitate al fiecarui membru al Parlamentului la final de activitate", a precizat Andreea Paul, mentionand ca ea se afla in "topul activismului parlamentar ca cea mai activa deputata", potrivit indicatorilor cantitativi.

Foto: Facebook/Andreea Paul

Amintim ca Andreea Paul nu se afla pe listele PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, motiv pentru care, luna trecuta, deputatul a criticat partidul din care face parte.

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News