Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Buget 2015 Taieri criminale si aversiunea fata de Justitie

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 08:46
4237 citiri
Buget 2015 Taieri criminale si aversiunea fata de Justitie
Foto: Facebook/Andreea Paul

Proiectul de buget pe 2015 a intrat si in atentia Opozitiei care acuza taieri criminale si o aversiune demonstrata a Guvernului Ponta fata de Justitie.

In proiectul de buget al tarii pentru anul 2015, afisat pe site-ul Ministerului de Finante, gasim aversiunile Guvernului PSD fata de justitie, sanatate, fonduri europene, dezvoltare regionala, cultura sau fata de diaspora transpuse in cifre, scrie pe Facebook Andreea Paul, doctor in economie, lector la Academia de Studii Economice din Bucuresti si fost consilier de stat pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc.

Actualul deputat PNL a facut un inventar al masurilor prevazute in bugetul pe 2015 si a inceput cu capitolul Justitie.

"Guvernul Ponta pedepseste Ministerul Justitiei cu cele mai mari taieri, cu 21%, in 2015 fata de acest an. In schimb, fidelitatea Avocatului Poporului este recompensata pentru inactivitate cu un plus de peste 27%", acuza Andreea Paul.

Fostul consilier al lui Emil Boc constata ca exista mai multe taieri de fonduri pe care le considera periculoase si nejustificate.

"A doua taiere criminala este la sanatate cu 18%. (...) Dezvoltarea regionala pentru mai tarziu, caci in 2015 bugetul este taiat cu 16%. Cultura pentru deceniul urmator, caci anul viitor avem minus 9%. Ministerul de Externe are bugetul taiat cu 11%", enumera Andreea Paul.

Aceasta critica si scaderea rezervelor bugetare.

"Cand nu sunt alegeri si alocari electorale, sa facem bine sa nu ne asteptam la prea multe 'situatii de urgenta', intrucat fondul de rezerva bugetara este taiat cu trei sferturi, adica cu 74%", indica deputatul PNL.

Andreea Paul subliniaza si faptul ca Guvernul a decis sa reduca bugetul pentru Presedintie: "Nu putea lipsi, evident, aversiunea la Administratia Prezidentiala, cu bugetul taiat cu 9%".

Buget 2015: Mai multi bani pentru Transporturi si Agricultura, mai putini la Sanatate si Cultura

Ministerul de Finante a publicat proiectul de buget.

Ministerele Muncii, Finantelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, Economiei vor avea bugete mai mari anul viitor, in timp ce alocarile pentru ministerele Sanatatii, Culturii si Administratiei si Internelor vor fi mai mici.

B.B.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Andreea Paul buget 2015, #taieri buget 2015 , #guvern