Andreea Paul Vass, pe locul lui Ariton, la Ministerul Economiei

Marti, 07 Februarie 2012, ora 20:10
4142 citiri
Andreea Paul Vass, pe locul lui Ariton, la Ministerul Economiei
Foto: Arhiva

Andreea Paul Vass a fost consilierul premierul Emil Boc, si, de curand, fusese numita in functia de membru al comisiei de listare a Hidroelectrica, lucru ce a provocat un scandal in PDL, fiind acuzata de Sulfina Barbu ca se afla in stare de incompatibilitate.

Cu toate acestea, ea este, pentru a doua oara, pe lista PDL pentru un post de ministru, respectiv cel al Economiei, condus pana acum de Ion Ariton.

Andreea Paul Vass s-a nascut la 10 septembrie 1978 in Zalau, judetul Salaj, este casatorita si are un copil.

Conform datelor trecute in CV, Andreea Paul Vass nu a lucrat niciodata in domeniul privat. Intre 2001 si 2008, Vass a fost cercetator la Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane.

Intre 2005 si 2007, Andreea Paul Vass a fost expert/consilier prezidential in cadrul Departamentului de Politici Economice si Sociale.

Din 2007 si pana in 2009, a fost consilier in cadrul Parlamentului European pentru europarlamentarul Theodor Stolojan.

Din 2009 si pana in noiembrie 2010, Vass a indeplinit functia de consilier personal al premierului Emil Boc, iar din noiembrie 2010 si pana in februarie 2011, a fost Consilier de Stat pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc.

Capitolul bani - de avut, ea are, dar stie sa-i gestioneze pe cei publici?

Potrivit ultimei declaratii de interese, Andreea Paul Vass detine actiuni la Alro Slatina, BRD GSG, SIF Banat Crisana Arad, Transelectrica si Transgaz SA Medias.

Conform ultimei declaratii de avere, din 2011, Paul Vass (impreuna cu sotul) detine 2 apartamente in Bucuresti, o casa de vacanta si doua automobile. Familia Andreei Paul Vass detine si tablouri si obiecte de arta in valoare de 12.000 de euro, precum si 9 conturi deschise in banci in care sunt depusi in total peste 100.000 de lei, peste 18.000 de euro si 1.300 de dolari.

Chiar ea a declarat ca ar fi putut castiga "mult mai bine" ajutandu-si parintii sa conduca fabrica lor de mobila, insa iubeste cifrele prea mult pentru a renunta.

"Orice fac si imi place, fac bine"

Pe blogul personal, posibila noua ministresa de la Economie se descrie drept o persoana entuziasta.

"Orice fac si imi place, il fac cum trebuie: sport, matematica, economie, iar mai nou politica", spune ea, adfaugand ca ii displac, in schimb excesele - "Dar imi place temeinicia. Si in profesie, si in viata. Cea din urma se poate dovedi totusi extrem de agresiva pe alocuri. Din fericire, ma pot refugia oricand in sport".

Vass a terminat in 2001 facultatea Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, unde a obtinut si titulatura de doctor in economie in 2008.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul propriu, Vass are realizate studii de cercetare in Marea Britanie (London School of Economics, University of Essex, Sussex University, SPRU Research Center), SUA (Stanford University), Franta (Maison des Sciences de l'Homme) si Ungaria (IKU Research Center, Institute for World Economics).

Cod portocaliu si in tara, si la PDL

Luni dimineata, Emil Boc a anuntat, la finalul celei mai scurte sedinte de guvern din timpul mandatelor sale, ca a decis sa depuna mandatul Executivului, urmand ca Parlamentul sa investeasca un nou Cabinet.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Pasii procedurali au fost parcursi rapid. Demisia prim-ministrului a fost depusa la Parlament si la Presedintie, iar seful statului a invitat liderii formatiunilor parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou premier.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit prin decret prezidential premier interimar si a preluat atributiile lui Emil Boc pana la investirea unui nou Cabinet.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

La finalul consultarilor, Traian Basescu a declarat ca din discutii s-a desprins concluzia ca actuala coalitie de guvernare ramane unita si a anuntat ca premierul desemnat sa formeze un nou guvern este seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Ziua de luni s-a incheiat pentru democrat-liberali cu o lunga sedinta a conducerii partidului, care s-a prelungit tarziu in noapte in urma carora s-au stabilit numele democrat-liberalilor care vor face parte din Guvernul Ungureanu.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Andreea Paul Vass ministru, #Andreea Vass ministru Economie, #Ion Ariton Economie, #demisie Guvern Boc , #economie