Andreea Paul Vass: Este revoltator sa spui ca Victor Ponta nu a plagiat

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 12:56
6192 citiri
Andreea Paul Vass: Este revoltator sa spui ca Victor Ponta nu a plagiat
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Andreea Paul Vass considera ca, dupa decizia Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, premierul Ponta nu are alta solutie decat sa demisioneze.

"Victor Ponta trebuie sa demisioneze. Nu putem accepta un premier care si-a obtinut titlul de doctor prin furt. Fiecare zi pe care o petrece in fruntea Guvernului nu este altceva decat un risc pentru legea din Romania.

Guvernul condus de Victor Ponta, cu toti ministrii sai, trebuie sa invete sa convietuiasca cu adevarul. Oricat vor incerca fostii sau actualii ministri ai Educatiei, Liviu Pop sau Ecaterina Andronescu, sa-i acopere furtul, nu vor reusi", a declarat Andreea Paul Vass pentru Ziare.com.

Vicepresedintele PDL considera ca decizia anterioara, a Consiliului National de Etica din cadrul Ministerul Educatiei, care il scoatea curat pe Victor Ponta este una periculoasa.

"Ce mi s-a parut periculos, a fost decizia anterioara, care vehicula neplagiatul intr-un caz evident de plagiat si care ar fi riscat sa puna sub semnul intrebarii toate lucrarile si diplomele de doctorat obtinute pana in 2003. Ar fi fost justificata, la nivel international, suspiciunea ca si celelalte au fost erodate, ar fi dus la nerecunoasterea acestora in strainatate", a aratat Vass.

Posesoare a unui titlu de doctor in economie, Vass a marturisit ca s-a simtit foarte afectata, personal, in momentul in care Consiliul de la Ministerul Educatiei l-a facut scapat pe Ponta.

"Am simtit revolta, am vazut opresiunea scandaloasa a politicului asupra lumii academice", a povestit Andreea Paul Vass.

Andreea Paul cere sa i se verifice teza de doctorat

Vicepresedintele PDL a fost si ea insasi acuzata de plagiat de catre Jurnalul National, la inceputul lunii iulie.

"Eu nu mi-am plagiat doctoratul, mi l-am scris singura, dupa sapte ani de cercetare. Sunt dispusa sa ma adresez oricarei comisii capabile sa-mi verifice teza de doctorat si chiar imi doresc asta (...) Nu sunt perfecta, sunt un om. Sunt eu insami expusa greselilor, dar teza mea de doctorat este scrisa de mine si nu de altcineva", declara atunci Andreea Paul.

Imediat dupa acuzatii, ea s-a prezentat la Comisia de Etica din cadrul Academiei de Studii Economice, unde a cerut ca lucrarea sa-i fie analizata.

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi ce risca premierul

Comisia de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti a decis, vineri, ca teza de doctorat a premierului Victor Ponta reprezenta un plagiat.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a copiat blocuri uriase de text din alte lucrari.

In replica, premierul a declarat ca decizia Comisiei este una "politica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Andreea Paul Vass plagiat Ponta, #Ponta plagiat , #stiri Andreea Paul