Andreea Paul: Trantorii USL au cheltuit mai mult decat produc

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 15:23 1440 citiri
Foto: napocanews.ro

"Trantorii USL" au cheltuit pe primele opt luni ale acestui an cu 7,2 milioane de euro pe zi mai mult decat produc, astfel incat "deficitul bugetar a crescut cu 11 la suta", a declarat prim vicepresedintele PDL, Andreea Paul.

Andreea Paul a facut o analiza a exercitiului finaciar al guvernarii USL si a descoperit ca veniturile bugetare totale pe primele opt luni se ridica la 131 de miliarde de lei, iar cheltuielile la 139 de miliarde de lei. "Guvernul USL a creat in primele opt luni de guvernare din acest an un deficit de 8 miliarde lei", a spus a spus politicianul PDL, conform Realitatea Tv.

"Executia bugetara pe primele opt luni ale acestui an arata ca trantorii USL cheltuie in fiecare zi cu 7,2 milioane de euro mai mult decat produc. Birocratiei USL ii merge tare bine, daca i-ar fi cheltuit pe autostrazi am fi avut cu 300 de kilometri mai mult, in conditiile in care standardul de cost este de 6 milioane de euro pe un kilometru de autostrada", a aratat Andreea Paul.

Ea a continuat sa foloseasca formula "trantorii" spunand ca "Luna cu trantorii USL si miliardul de lei datorie in plus. Un calcul simplu arata ca este vorba de o suma de 2,6 miliarde de euro pe an", a explicat Paul.

Prim-vicepresedintele PDL a mai aratat ca au scazut si cheltuielile cu investitiile cu 13 la suta, in timp ce cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu 15 la suta, USL fiind "boala lunga si moarte sigura".

A.V.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com