Andreea Paul: Puterii nu-i pasa de roman. Romanului nu-i pasa de guvernanti

Sambata, 02 Martie 2013, ora 22:22
4312 citiri
Andreea Paul: Puterii nu-i pasa de roman. Romanului nu-i pasa de guvernanti
Foto: privesc.eu

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com care au fost motivele pentru care a ales PDL atunci cand a intrat in politica si ce crede despre situatia actuala a partidului sau.

Deputat de Satu Mare, Andreea Paul afirma ca PDL este partidul care a facut cele mai putine gafe cand a fost la putere, iar acum este un partid de "lideri adevarati", care trebuie sa se desprinda de capcanele "partid de Opozitie, fara acces la ciolan", "partidul lui Basescu".

Fostul consilier al premierului Emil Boc are acum o alta optiune politica decat acesta. In timp ce primarul Clujului si-a anuntat sprijinul pentru Elena Udrea in competitia pentru sefia PDL, Andreea Paul a fost prezenta joi la depunerea candidaturii actualului lider al partidului, Vasile Blaga.

Deputatul PDL l-a caracterizat pe Vasile Blaga ca fiind "unificatorul dreptei" in Romania. "Cred ca Vasile Blaga este unificatorul. Este cel mai bun organizator aflat in acest moment in PDL", a argumentat Andreea Paul.

Ati luat o hotarare in legatura cu motiunea pe care o veti sustine la alegerile din PDL. Care au fost criteriile in functie de care ati luat aceasta decizie?

"Jocurile" sunt inca deschise. PDL este un partid vital care mai poate produce "motiuni" si alte propuneri pentru conducerea sa. Eu voi vota pentru presedintele care este in stare sa-si depaseasca propriul egoism in folosul unei Dreapte unite si puternice.

Sunteti unul dintre noii membri ai PDL. De ce ati ales acest partid si nu altul, cum l-ati gasit si cum este el in prezent?

Un detaliu care va schimba viziunea: sunt membru PDL din 2008. O socoteala simpla arata ca sunt 5 ani de la optiunea mea si pana acum. 5 ani in care au migrat politicieni in toate partile spectrului politic, au aparut partide si s-au inchis televiziuni. 5 ani, din partea mea, de constanta politica, timp in care nu m-a interesat doar sa dau o replica pentru notorietatea de moment.

Am ales partidul care a facut cele mai putine gafe in mandatul sau la putere (sunteti liberi sa numarati cate au fost in mandatul Ponta 1 si Ponta 2), partidul care chiar a realizat reforme si a tinut Romania pe linia de plutire cu pretul propriului sau sacrificiu.

Sunt cred destule motive. Daca nu sunt, sunt esentiale. N-are sens sa ramanem in zona discutiilor privind de ce-am pierdut alegerile. Le-am analizat in detaliu. Acum reconstruim. Este momentul unei echipe unite cu proiecte proprii si viziune europeana.

Priviti USL-ul. A venit imatur si nepregatit la guvernare. Traim intr-o caricatura de guvernare, atat de prost desenata, incat nu starneste rasul sanatos, ci ingrijorarea fara margini. Haos si nepricepere. Se vede ca am ales bine acum cinci ani.

Ati enumerat pe blog sapte puncte pentru revitalizarea PDL. Unde credeti ca este cea mai mare problema, la baza sau la varful partidului?

Astazi, PDL este un partid de lideri adevarati care are misiunea simpla de a trece peste propriile orgolii si ambitii, de a iesi din capcanele "partid de Opozitie, fara acces la ciolan", "partidul lui Basescu".

Problemele acestea se simt de sus pana jos, iar daca am fi uniti n-ar conta. Cand nu esti la putere, partidul scartaie din toate incheieturile. Nu este normal, dar experienta a aratat ca altfel nu se poate. Este momentul sa construim un partid asezat pe alte principii decat charisma, tupeu, joc imprevizibil la TV. Este nevoie de un partid "de cuvant". Realism, anvergura europeana, proiecte realizabile, implicare sociala.

Ati fost consilierul economic al fostului premier PDL. Credeti ca Emil Boc mai poate reveni in sondaje si in fruntea PDL? Cum? Dar Traian Basescu?

Emil Boc este cel mai valoros si confirmat actor politic al PDL. Cum sa-ti negi istoria, oamenii importanti ai partidului? Sunt oamenii care au reformat Romania. Sondajele? Consemneaza, nu obliga insa, nu pot da spirit constructiv. Este momentul unitatii. Dreapta trebuie sa redevina o forta.

Spuneti ca sustineti "un proiect de unificare a dreptei", dar si "crearea unui curent de opinie favorabil politicilor publice de dreapta". Cum se poate face asta si ce se mai intelege prin "dreapta" in Romania, unde oamenii voteaza in mare masura dupa alte criterii, cum ar fi "cate galeti primesc de la X" sau "anti-Y"?

Am candidat in Tara Oasului. A fost o lupta pe viata si pe moarte. Am reusit sa rastorn pronosticul nefavorabil initial. Adversarul a schimbat cu cateva saptamani inainte de cursa electorala candidatul. Presa mi-a fost ostila, fiind a USL-ului in majoritate si cu un discurs pus pe denigrare si nimicire chiar fizica a adversarului (familia mea a fost alergata la propriu cu masina unui organ de presa local al PSD). Si cu toate astea, faptul ca am mers din casa-n casa, in tot colegiul, si am vorbit european romanului a contat.

Osanul a vazut ca nu mi-e frica de nimeni, atata timp cat stiu ce vreau si sunt stapana pe stiinta mea de a face bine. Am castigat locul in Parlament nu cu galeti, nu cu promisiuni desarte.

Am spus ca voi rezolva trei lucruri pentru Oas si acele trei lucruri sunt pe ordinea mea de zi, deja lucrez la acestea. Nimic mai mult. Trei lucruri ce pot face viata mai buna in Oas. Asa trebuie lucrat. Este posibil un Oas european cu un discurs european? Da. Restul tine de candidat sau de ales. Acum ridic stacheta si spun ca este posibila o Romanie europeana. Pentru asta ne angajam, ne unim si ne dedicam Romaniei drepte.

Ce intelegeti prin "un proiect romanesc pentru Europa"?

Sa nu mai fim codasii europeni. Sa fim noi insine cu justitie, infrastructura, sanatate si invatamant la nivel european.

Care credeti ca sunt cele mai grave probleme cu care se confrunta romanii?

Nu se vad pe ei insisi. N-au moderatie constructiva. Mori de ras sau mori de nervi.

Cum credeti ca ar trebui sa fie relatia PDL cu USL si cu PP-DD? Dar cu UDMR?

Spre binele tarii. Politica astazi este facuta pentru binele catorva. Ne vom sufoca. Puterii nu-i pasa de roman. Romanului nu-i pasa de guvernanti.

In opinia dumneavoastra, cine ar fi cel mai potrivit candidat la presedintie al PDL?

Unificatorul se numeste. Si este in PDL. Nascut din motiuni sau erou al faptelor sale. Exista. Il va acredita votul tuturor membrilor PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Andreea Paul sustinere Blaga, #Andreea Paul PDL, #Andreea Paul unificator dreapta , #guvern