Andreea Paul: Europa arde si USL piaptana masurile populiste

Marti, 24 Iulie 2012, ora 18:59
2874 citiri
Andreea Paul: Europa arde si USL piaptana masurile populiste
Foto: B1TV

PDL califica drept "propaganda electorala jignitoare" masurile anuntate de premierul Victor Ponta referitoare la reducerea TVA la alimente si subventionarea energiei pentru irigatii,pentru ca acestea trebuie mai intai negociate cu FMI si CE.

Vicepresedintele PDL Andreea Paul,a explicat, marti, intr-o conferinta de presa, ca USL si-a pierdut credibilitatea europeana pentru a mai purta negocieri de succes.

"Asistam astazi (marti - n.r.) la alte doua minciuni marca Ponta: reducerea TVA la alimente la 9% si subventionarea de catre stat a energiei pentru irigatii. Aplicate, spune dansul, de la 1 ianuarie 2013. Concret, Ponta coordoneaza o propaganda electorala jignitoare fata de oameni.

Ambele masuri trebuie discutate mai intai cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar International. Subventionarea este o forma de ajutor de stat care trebuie obligatoriu negociata cu Comisia Europeana. Ori, noi avem astazi un Guvern care a aruncat economia in aer, care si-a pierdut credibilitatea europeana si care nu are nicio sansa sa obtina asa ceva. Cu atat mai mult cu cat criza economica se adanceste in Europa in aceste zile", a declarat Andreea Paul.

Vicepresedintele PDL a adaugat ca "adevaratele realizari al Guvernului Ponta, pe care vrea sa le ascunda sub aceasta propaganda electorala desantata, sunt de fapt prabusirea leului si scaderea nivelului de trai, cresterea somajului, reducerea drastica a investitiilor, la care se adauga ignoranta USL fata de teribila furtuna economica europeana".

"Europa arde si USL piaptana masurile populiste in plina campanie electorala. Il intreb pe premierul Ponta daca incepand cu 30 iulie cursul euro/leu nu revine la 4,37 de lei se tine de cuvant? Isi da premierul Ponta demisia?", a completat vicepresedintele PDL.

Andreea Paul a explicat ca la acest moment toti cei care au credite in euro, platesc chirii in euro, care consuma bunuri de import platesc mai mult.

"De pilda, la un credit de 100 de euro pe luna fiecare roman trebuie sa plateasca cu mai mult de 27 de lei fata de cat platea acum trei luni, la o chirie lunara la locuinta de 300 de euro trebuie sa scoata din buzunar inca 80 de lei. Ori daca nu aveti credite sau chirie in euro oricum veti plati mai mult la abonamentele de telefonie mobila, internet, televizor, energie, combustibil si asa mai departe, la toate bunurile din import", a declarat vicepresedintele PDL.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Andreea Paul reducere TVA, #Ponta reducere TVA alimente, #PDL Ponta masuri populiste , #economie