Andreea Paul cere demisia Guvernului pentru atacul lui Ponta la adresa CCR

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 20:38
2752 citiri
Andreea Paul cere demisia Guvernului pentru atacul lui Ponta la adresa CCR
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul sustine ca decizia de neconstitutionalitate asupra legii privind Memorandumul intre statul roman si Rompetrol reprezinta un "verdict" dat "incompetentei" guvernarii USL, mentionand ca "atacul" premierului Victor Ponta la adresa CCR impune demisia Guvernului.

"Atacul iresponsabil la adresa Curtii Constitutionale impune demisia Guvernului Ponta. Amenintarea, santajul mediatic si iresponsabilitatea sunt cele trei arme folosite de Guvernul Ponta in contestarea deciziei de neconstitutionalitate in cazul afacerii Rompetrol.

Curtea Constitutionala a dat un verdict previzibil, dar acest verdict vizeaza in primul rand actul de incompetenta al guvernarii USL si al majoritatii parlamentare USL.

Ponta si ai lui au incercat sa mai pagubeasca o data statul roman prin legalizarea neincasarii unei datorii de aproape 400 milioane de dolari din cea mai mare escrocherie a ultimului deceniu marca PSD", afirma Andreea Paul, intr-un comunicat remis duminica.

Deputatul democrat-liberal considera ca Rompetrol este "tipul de afacere pasata in interiorul mafiei PSD de la Nastase la Ponta".

"Pe vremea Guvernului Nastase privatizarea Rompetrol a fost obiectul cercetarilor penale, iar acum Memorandumul semnat de Victor Ponta este lovit de nulitate. Verdictul de neconstitutionalitate dat Memorandumului inseamna, practic, scoaterea Romaniei din ghearele mafiei PSD", adauga Andreea Paul.

Ea conchide ca Guvernul a trebui sa-si prezinte demisia. "Atacul la adresa Curtii Constitutionale al premierului Ponta are violenta celor obisnuiti sa arunce Romania in haos. Guvernul Ponta are de facut un singur gest de onoare: sa-si prezinte demisia. Ar fi dovada ca se distanteaza de propria mafie care-i dirijeaza pasii", declara deputatul PDL.

Ponta, nemultumit de decizia CCR pe Rompetrol: Compania e in pericol sa intre in insolventa

Premierul Victor Ponta a ridicat, vineri, problema seriozitatii si stabilitatii transmise de Romania investitorilor straini, de vreme ce Curtea Constitutionala a decis intr-un anume fel in vara si total diferit in toamna pe tema Legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group NV.

Victor Ponta a declarat ca in privinta deciziei CCR referitoare la Rompetrol el nu vorbeste de judecatorii Curtii, ci de faptul ca seful statului ataca toate proiectele Guvernului USL, subliniind in context faptul ca in cazul companiei in speta exista pericolul insolventei daca memorandumul dintre Guvern si Rompetrol Group nu va deveni operational.

Intrebat daca interventia sa publica despre subiectul Rompetrol cu o zi inainte de pronuntarea CCR nu reprezinta o incercare de influentare a Curtii, Ponta a respins ipoteza si a spus: "nici vorba".

CCR ii da dreptate lui Basescu: Legea pe memorandumul cu Rompetrol, neconstitutionala (Video)

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis joi ca este neconstitutionala Legea privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group NV, semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013, dupa ce a admis sesizarea presedintelui Traian Basescu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Andreea Paul Ponta CCR, #Andreea Paul Ponta Rompetrol, #Andreea Paul demisie Guvern , #PDL
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5