Andreea Paul: Am dubii mari ca pretul painii va scadea - E doar o miscare de imagine

Duminica, 25 August 2013, ora 14:57
1646 citiri
Andreea Paul: Am dubii mari ca pretul painii va scadea - E doar o miscare de imagine
Foto: Wikipedia

Prim-vicepresedintele democrat-liberal, Andreea Paul, afirma ca are "dubii mari" ca reducerea TVA de la 24% la 9% la paine se va resimti in pretul acesteia la raft, opinand ca este vorba despre "o masura de imagine".

"Din pacate, propunerea de diminuare a TVA-ului la paine la 9 procente s-a luat temporar si insotita de decizia de a creste pe termen nelimitat alte trei taxe. Ba mai mult decat atat, aceasta politica de imagine, de haos fiscal generat se asaza pe realitatea introducerii a 28 de taxe noi si impozite majorate", a declarat Andreea Paul, sambata seara la Zlatna, la finalul Scolii de Vara a Organizatiei de Femei a PDL.

Andreea Paul a mentionat ca trage semnalul de alarma asupra a doua realitati. Ea a spus ca, fata de anul trecut, pretul graului a scazut cu 40%. Daca in vara anului trecut, graul se vindea la marginea tarlalei cu aproximativ un leu kilogramul, anul acesta, datorita supraproductiei, cam 0,6 lei kilogramul costa graul la marginea tarlalei, a afirmat aceasta.

"Asadar, pretul la o materie prima esentiala pentru producerea painii s-a diminuat cu 40%. Pe raft, pretul painii nu s-a ieftinit cu niciun banut. Guvernul USL spune ca se va vedea diminuarea TVA-ului la paine la pretul painii de pe raft pentru ca au un acord si o negociere cu supermarketurile.

Si nici in acest argument nu cred, pentru ca in 2007, 2008, 2009, guverne de culori politice diferite s-au asezat la masa negocierilor cu supermarketurile pentru a introduce un cod impotriva practicilor anticoncurentiale, si anume accesul produselor romanesti in supermarketuri si eliminarea taxelor ascunse, de raft. Si nu s-a intamplat acest lucru", a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepresedintele PDL a spus ca are "dubii mari, alaturi de producatorii si vanzatorii de paine, ca pretul painii la raft va resimti aceasta masura".

Andreea Paul a opinat ca "este o masura de imagine".

"Nu sunt capabili sa-si respecte niciuna din promisiunile electorale din timpul campaniei si fac jocuri de imagine", a apreciat aceasta.

Daniel Constantin: Pretul painii va scadea

Recent, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ca va exista o scadere a pretului la paine, acesta mentionand ca Asociatia marilor retaileri s-a angajat sa faca acest lucru in conformitate cu diferenta de la TVA de 24% la 9%.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Andreea Paul reducere tva paine, #andreea paul scadere pret paine, #scadere pret paine, #reducere TVA paine , #PDL