Andreea Paul: 7 invataminte cu care plec invingatoare de la guvernare

Joi, 03 Mai 2012, ora 12:25
5576 citiri
Andreea Paul: 7 invataminte cu care plec invingatoare de la guvernare
Foto: Gov.ro

Andreea Paul Vass a anuntat joi ca a demisionat din functia de consilier de stat al primului ministru, subliniind insa ca va fi "in mijlocul evenimentelor ce vor urma", pentru ca "drumul meu politic a fost si este legat de PDL".

"Azi am cerut premierului Mihai Razvan Ungureanu eliberarea mea din functia de consilier de stat pe probleme economice. (...) Consider ca mi-am indeplinit mandatul profesionist si eficient. Am aparat, ori de cate ori a fost nevoie, masurile luate de Guvernul aflat la putere intr-unul dintre cele mai grele dintre contextele posibile. Acum, democratic, este momentul sa-mi vad de drumul meu personal academic", explica Andreea Paul pe blogul personal.

"Drumul meu politic a fost si este legat de PDL", adauga Andreea Paul, precizand ca va fi "in mijlocul evenimentelor ce vor urma".

"Am fost in focul unor evenimente cruciale, din care am avut enorm de invatat din punct de vedere profesional si care mi-au maturizat viziunea politica", mai scrie fostul consilier, prezentand "7 invataminte cu care plec invingatoare de la guvernare".

"La putere partidele politice se canibalizeaza. In opozitie se coaguleaza", scrie Andreea Paul, completand ca "frustrari sunt de ambele parti ale baricadei".

"Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu au reusit stabilizarea economica pe vreme de mare rastriste si asta inseamna sa fii cu adevarat Putere. Opozitia ce va veni pentru PDL inseamna, cu certitudine, restructurare, indiferent de forma pe care o va lua aceasta. Cred in energia creativa a principalei forte politice de dreapta. Voi fi in mijlocul evenimentelor ce vor urma", explica pedelista.

"Regula 90% munca si 10% comunicare nu salveaza nicio guvernare", este al doilea invatamant al Andreei Paul.

Toti consilierii si secretarii de stat ai lui Ungureanu demisioneaza inainte de venirea lui Ponta

Totodata, aceasta a invatat ca "regula 90% munca si 10% aliante nu functioneaza" si ca "regula 90% profesionisti si 10% habarnisti in randul decidentilor publici erodeaza masiv imaginea actului guvernamental".

"Regula 90% barbati si 10% femei in structura decizionala erodeaza eficienta guvernamentala si principiul democratic al egalitatii de sanse, al corectei reprezentari a intereselor cetatenilor si cetatenelor. Face total dezechilibrata comunicarea in interiorul unei lumi oarbe si orgolioase", mai noteaza fostul consilier.

"Regula 90% denigrare si 10% adevar este arma otravita a unei lumi in vertij mediatic", mai scrie Andreea Paul. Pe ultimul loc al invatamintelor cu care pleaca de la guvernare se afla "regula sunt eu insami".

"A functionat si la guvernare. Functioneaza si-n viata. Sa dovedesti ca esti pe picioarele tale. Ca ceea ce ai invatat in scoala se poate aplica si in cel mai inalt for decizional. Ca expertiza ta conteaza. Cum spune un interesant graffitti de la Universitate, singura solutie - propria evolutie", conchide pedelista.

Toti consilierii si secretarii de stat din aparatul de lucru al premierului demis Mihai Razvan Ungureanu demisioneaza din functie, urmand sa elibereze posturile pana la instalarea noului Guvern.

D.R.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Andreea Paul demisie Guvern, #demisie consilier cabinet Ungureanu , #stiri Andreea Paul