Alexandra Usurelu: Incerc sa ofer altceva fata de ce primeste lumea atat de agresiv Interviu

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 07:55
15066 citiri
Alexandra Usurelu: Incerc sa ofer altceva fata de ce primeste lumea atat de agresiv Interviu
Foto: Arhiva personala

Alexandra Usurelu e o tanara artista aflata la primul album, care insa deja e un nume, gratie unor melodii precum "Ceva se intampla cu noi" sau "Noptile trec".

Artista, care a colaborat cu Mircea Vintila, dar si cu Vunk, isi lanseaza albumul numit "La capatul lumii", titlu dat de o piesa care beneficiaza si de un videoclip special.

"Incerc sa ofer altceva fata de ce lumea primeste atat de agresiv de la radiourile comerciale si TV", declara intr-un interviu Ziare.com artista supranumita "Norah Jones a Romaniei".

Acest altceva se reflecta inclusiv in videoclipuri, cel mai recent, filmat in Chile, avand-o ca protagonista pe Andreea Marin, cu care Alexandra are o relatie speciala.

Andreea Marin se destainuie: Cum s-a luptat cu depresia si ce crede despre barbatii violenti Interviu

Videoclipul piesei "La capatul lumii" a fost filmat in Chile. De ce tocmai acolo?

Citisem in carti despre Valparaiso, locul indepartat de "La capatul lumii", recunoscut pentru arta stradala impresionanta si arhitectura plina de culoare, iar incarcatura culturala pe care o poarta acest oras pur si simplu ne-a fascinat.

Acest loc chiar a fost "Capatul lumii" pentru mai multe generatii de emigranti de la inceputul anilor 1900.

Mai fusesei vreodata in Chile? Te-a impresionat ceva in mod deosebit?

Nu mai fusesem in Chile decat prin intermediul povestilor citite si auzite. Ce m-a impresionat mult acolo au fost culorile, curatenia, frumusetea oamenilor si un moment in care chiar am simtit ca eram la propriu "la capatul lumii". Aveam Anzii in spate, desertul sub picioare si Pacificul la orizont.

In videoclip apare Andreea Marin. De ce tocmai ea?

Andreea Marin, inca de la inceputul calatoriei mele muzicale, mi-a fost si martor si insotitor de multe ori, iar eu m-am bucurat de aceasta relatie speciala si i-am impartasit fiecare pas al meu in drumul spre "Capatul lumii". Aparitia sa in acest videoclip reflecta chiar aceasta poveste frumoasa.

Colaborarea cu Mircea Vintila, pentru "Ceva se intampla cu noi", cum a venit? Dar cea cu Vunk?

Propunerile acestea au venit din partea lor si m-am bucurat ca mi-au luat-o inainte, eu cred ca as fi fost prea modesta. Sunt niste artisti pe care eu ii apreciez foarte mult.

Daca ar fi sa-i descrii succint pe Mircea Vintila si Cornel Ilie, ce ai spune?

Bunatate, poveste, suflet, profesionalism, minune.

Mai ai vreo colaborare in plan?

Singura mea colaborare planificata este cea cu publicul. Iar cand vor fi colaborari cu alti artisti, sunt sigura ca planetele se vor alinia si vor fi artistii potriviti.

Versurile pieselor tale de cine sunt semnate? Cat de importante sunt ele pentru piesa?

Versurile cantecelor de pe albumul "La capatul lumii" sunt semnate de Bobby Stoica, Anca Dionisie, Cornel Ilie, Mircea Rusu, Dan Badea si de mine. Si sunt la fel de importante pe cat sunt vocea care le canta si muzica pe care aluneca.

Cui se adreseaza muzica ta?

Muzica mea se adreseaza tuturor celor care simt ca pot sa mearga pana "La capatul lumii" pentru visele lor.

Ai fost numita "Norah Jones a Romaniei". Ce parere ai despre acest apelativ?

Este o comparatie foarte frumoasa si magulitoare, dar eu imi doresc sa fiu Alexandra Usurelu a Romaniei.

Ce parere ai despre showbiz-ul de la noi? Iti gasesti loc usor in el?

Daca vrei sa oferi ce are nevoie media, in general, cred ca e usor sa iti gasesti loc. Daca vrei sa oferi ce ai tu inauntrul tau de daruit si nu ceva ce nu esti, atunci, da, este mai greu, dar tine de datoria noastra, ca artisti, sa ne gasim publicul.

Stilul abordat de tine e usor diferit de al altor artisti ai momentului. L-ai descrie ca fiind sau nu unul comercial?

Cu siguranta nu este ce se poate numi "comercial", incerc sa ofer altceva fata de ce lumea primeste atat de agresiv de la radiourile comerciale si TV.

Ce lasa piesele tale sa se vada? Ce lasi publicul sa vada la tine?

Nu m-am gandit niciodata, eu las publicul sa ma vada asa cum sunt. Iar cum sunt, cred ca ar trebui sa-l intrebam pe el, ca mie mi-este greu sa ma descriu.:)

Ce speri sa-ti aduca Mos Craciun anul acesta?

Anul acesta, mi-as dori sa creasca numarul copiilor care cred in Mos Craciun. Asta mi-as dori de Craciun.

Iti mai amintesti cine te-a invatat primul colind?

Da, parintii mei, amandoi sunt talentati, desi au urmat cariere diferite. Imi placea mult sa invat colinde si sa merg la colindat cu prietenii si vecinii. Ma bucuram ca, din ce strangeam, puteam oferi apoi cadouri tuturor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Alexandra Usurelu La captul lumii, #Alexandra Usurelu nou videoclip, #Alexandra Usurelu Vunk, #Alexandra Usurelu Mircea Vintila, #Alexandra Usurelu album, #Alexandra Usurelu interviu , #stiri Andreea Marin