La aproape 2 ani, fiica Andreei Chițu, dublă campioană europeană la judo, se ”luptă” cu mama ei la judo

Duminica, 24 Martie 2024, ora 23:17
1649 citiri
La aproape 2 ani, fiica Andreei Chițu, dublă campioană europeană la judo, se ”luptă” cu mama ei la judo
Andreea Chițu și fiica sa de 2 ani

Nu există bucurie mai mare pentru o fostă sportivă de performanță să vadă că fiul sau fiica îi calcă pe urme în sportul în care ea a scris istorie. Iar dubla campioană europeană la judo Andreea Chițu trăiește din plin această satisfacție. Chiar dacă fata ei nu a împlinit încă doi ani, deja se luptă în joacă împreună cu mama ei pe tatami.

La doar un an și opt luni, fiica Andreei Chițu e nelipsită de la antrenamentele pe care mama ei le conduce la Centrul Olimpic de pregătire al juniorilor de la Liceul Mircea Eliade, din București, dar și de la competițiile la care aceasta participă în calitate de antrenor.

„Vine în fiecare zi cu mine atunci când am antrenament. Fetița mea la un an și 8 luni face rostogoliri și știe câteva procedee. E mult spus știe, dar cochetează cu ideea de a le pune în practică. Pentru că le vede în fiecare zi pe fete și atunci prin imitație reușește să facă foarte multe lucruri. Încă nu a învățat căderile, dar oricum ei le au în instinct, ar trebui să învățăm un pic de la ei”, spune Andreea Chițu, antrenoarea Centrul Olimpic de Pregătire a Juniorilor.

După cum și-a reamintit campioana noastră, ea a început judo mult mai târziu, după ce încercase și alte sporturi.

A făcut-o la timp, căci de-a lungul carierei a fost dublă campioană europeană, urcând de alte trei ori pe podium. De asemenea, a cucerit două medalii de argint la Campionatul Mondial, palmaresul fiind completat și cu un bronz la competiția supremă.

„Am început judo la vârsta de 9 ani, dar înainte de a mă apuca de el, am cochetat și cu alte sporturi. Am practicat gimnastică, handbal”, povestește Andreea Chițu, antrenoare la Centrul Olimpic de Pregătire a Juniorilor.

Deși se descurcă foarte bine în postura de antrenoare, Andreea a mărturisit că nu s-a gândit niciodată când era sportivă și câștiga medalii la competiții importante, că este atât de dificil să îi înveți pe alții să practice judo.

„Nu este o meserie ușoară. Înainte eram în postura de sportiv și nu înțelegeam foarte bine fenomenul, dar acum încep să înțeleg și să apreciez altfel munca de antrenor”, afirmă Andreea Chițu, antrenoare la Centrul Olimpic de Pregătire a Juniorilor.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Cum s-a descurcat Thailien Castillo-Garcia la debutul pentru România
Cum s-a descurcat Thailien Castillo-Garcia la debutul pentru România
Sportiva română Thailien Castillo-Garcia a fost învinsă de austriaca Laura Kallinger în turul doilea al cat. 57 kg, joi, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Acesta a...
#Andreea Chitu, #judo, #fiica, #mama , #stiri din sport