Cum a fost mazilit un șef al Gărzii Forestiere după ce a deranjat doi politicieni importanți: „E o victorie a sistemului” VIDEO

Joi, 31 Martie 2022, ora 09:08 6982 citiri
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, este acuzat de fostul șef al Gărzii Forestiere Timișoara că a încercat să facă presiuni din cauza unor controale la firma socrului deputatului FOTO Recorder

O anchetă Recorder scoate la iveală modul în care șeful Gărzii Forestiere Timișoara, Amar Ienea, a fost schimbat din funcție după ce i-a deranjat pe fostul deputat Ion Tabugan, trecut prin mai multe partide - în prezent în PNL, și pe liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Jurnaliștii Recorder au publicat o nouă anchetă care arată modul în care politicienii controlează instituțiile cu atribuții în domeniul silvic. Potrivit anchetei jurnalistice, Amar Ienea, care în urmă cu doi ani a ajuns în poziția de inspector-șef al Gărzii Forestiere Timișoara, responsabilă cu controlarea pădurilor din trei județe, a fost schimbat din funcție după ce controalele realizate sub conducerea sa au lovit în interesele a doi politicieni importanți: șeful Direcției Silvice Caraș-Severin, Ion Tabugan, și deputatul Alfred Simonis.

Ancheta Recorder arată că după ce a ajuns șef al Direcției Silvice Caraș-Severin, Tabugan a dat o dispoziție prin care să împiedice controalele Gărzii Forestiere la ocoalele silvice din județ. Amar Ienea le-a dezvăluit jurnaliștilor că după ce a controlat firma de exploatare a lemnului deținută de socrul lui Alfred Simonis și a descoperit nereguli grave, deputatul s-a dus la Garda Forestieră să ceară explicații. Amar Ienea susține că a interpretat gestul ca o încercare de intimidare.

„Nu i-am cerut niciodată acelui individ și nimănui altcuiva, niciodată, să facă ceva în favoarea socrului meu”, s-a apărat Simonis.

În urma conflictului în care a intrat cu cei doi politicieni, Amar Ienea a fost înlăturat, însă, din funcție prin ordinul ministrului Tanczos Barna. Lui Ienea i s-ar fi reproșat legăturile fratelui său, care are o firmă de contabilitate, cu mai multe firme de exploatare a lemnului. Recorder arată, însă, că firmele respective au fost controlate și sancționate de Garda Forestieră condusă de Ienea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News