Zeci de dosare penale pentru trafic și consum de droguri la SAGA Festival. Șapte participanți au fost amendați de jandarmi

Duminica, 05 Iunie 2022, ora 22:04
3728 citiri
Zeci de dosare penale pentru trafic și consum de droguri la SAGA Festival. Șapte participanți au fost amendați de jandarmi
Atmosferă incendiară la SAGA Festival

După ce un participant la evenimentul SAGA Festival a murit în urma unei supradoze de droguri, poliția și jandarmeria făcut razii pe Arena Națională de unde au ridicat zeci de persoane care aveau stupefiante asupra lor.

Jandarmeria a transmis în seara zilei de duminică, 5 iunie, un comunicat în care precizează că au fost date mai multe amenzi și au fost întocmite dosare penale pentru trafic și consum ilicit de droguri.

”În legătură cu evenimentul SAGA Festival, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În perioada 3-4 iunie, în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Capitalei.

Au venit să se distreze dar au fost răpuși de droguri

Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 4 iunie. Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă.

În total, șapte tineri ar fi ajuns vineri seara la spital, dintre care trei în stare gravă, potrivit surselor Digi24.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Arena Națională, unde au loc concertele, au fost ridicate circa 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise.

La rândul său, Agenția Națională Antidrog a postat sâmbătă seara pe contul de Facebook un mesaj de avertizare, însoțit de imagini de la Festivalul SAGA de pe Arena Națională: „Nu amesteca energizantele cu ecstasy” - este sfatul specialiștilor antidrog.

Organizatorii SAGA Festival confirmă și ei că vineri seara au avut loc unele „evenimente regretabile” și subliniază că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt. Organizatorii transmit într-un comunicat că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

Un medic condamnă prevenirea consumului de droguri la evenimente publice

Medicul psihiatru Eugen Hriscu critică extrem de dur Agenția Națională Antidrog (ANA) și organizatorii festivalurilor de muzică, care mimează la unison combaterea consumului de stupefiante.

Medicul Hriscu este implicat activ în tratarea oamenilor care ajung dependenți de droguri, precum și în acțiuni de amploare ale organizațiilor non-guvernamentale care încearcă să diminueze consumul de stupefiante.

Din această poziție, Hriscu a analizat acțiunile de fațadă întreprinse de ANA în cadrul SAGA, festivalul de muzică tehno care se desfășoară în perioada 3-5 iunie pe Arena Națională din București.

”Sunt ani buni de când Agenția Națională Antidrog a devenit o structura irelevantă, preocupată doar de plata salariilor celor peste 300 de angajați și operații cosmetice de PR precum ultima campanie de protocoale de colaborare cu restaurantele din Constanța.

Tot o operație de PR a fost și cortulețul cumpărat la reduceri, branduit și plasat în perimetrul festivalului SAGA, unde angajații și voluntarii ANA au distribuit pliante cu mesaje mobilizatoare și ochelari funky care te făceau să vezi lumea că și cum ai fi drogat!!!

Stai și te întrebi dacă oamenii care au pus la cale așa ceva chiar cred că un tânăr care își bagă drogurile în chiloți ca să intre la festival, o să se oprească la cort, o să și pună ochelarii și o să zică. “a, în cazul asta, nu le mai iau, m-ați convins! plus, pliantele astea sunt bombă!”.

Și tot o operație de PR a fost și pentru organizatorii festivalului care s-au spălat pe mâini de sângele tinerilor care au murit azi noapte - “noi le-am spus să nu se drogheze, uite, i-am chemat și pe polițiștii de la ANA!”

Ipocrizia ucide omenia! Toată lumea, atât oficialii de la ANA cât și patronii de la SAGA, știe că festivalurile sunt ocazii de consum. A pretinde altceva e pură ipocrizie. Dacă publicul SAGA ar fi format doar din ne-consumatori, am fi citit azi despre cei 1.000 de spectatori care au plecat acasă la 12 noaptea”, a scris medicul pe Facebook

Sute de persoane controlate și amenzi în valoare de aproape 12.000 de lei în urma unei razii a polițiștilor. Două tinere, prinse cu droguri în club
Sute de persoane controlate și amenzi în valoare de aproape 12.000 de lei în urma unei razii a polițiștilor. Două tinere, prinse cu droguri în club
Peste 240 de persoane au fost controlate şi au fost date amenzi în valoare de 11.500 de lei, în urma unor controale făcute de poliţişti şi reprezentanţi ai altor instituţii, în Sectoarele...
Amenzi uriașe date de polițiști în urma unui scandal într-un liceu din Argeș. De ce a fost nevoie de intervenția Poliției
Amenzi uriașe date de polițiști în urma unui scandal într-un liceu din Argeș. De ce a fost nevoie de intervenția Poliției
Poliţia din Argeş a aplicat amenzi în valoare totală de 5000 de lei în urma unui scandal care a avut loc într-un liceu din localitatea Stâlpeni. În altercaţie au fost implicaţi un elev...
#ancheta SAGA Festival, #morti saga festival, #droguri, #dosare penale, #Amenzi , #eveniment