Important proiect de lege, trimis spre dezbatere doar unor comisii. Anca Dragu: ”Cum se face coaliţia de guvernare că munceşte şi că îi pasă”

Luni, 14 Martie 2022, ora 21:48 2087 citiri
Anca Dragu a fost presedintele Senatului FOTO Facebook/ Anca Dragu

Fostul preşedinte al Senatului Anca Dragu a spus în seara zilei de luni, 14 martie, că partidele din coaliţie se fac că muncesc şi că le pasă de persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale.

Dragu face referire la o lege care ar fi trebuit aprobată ”ca la carte”, dar care a fost trimisă spre dezbatere doar unor comisii.

”Cum se face coaliţia de guvernare că munceşte şi că îi pasă. Guvernul a transmis către Parlament un proiect de Lege privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale. Este un proiect de care societatea are nevoie, dar care ar fi trebuit dezbătut şi votat “ca la carte”, şi anume supus dezbaterii parlamentare în comisiile de specialitate”, a scris, luni seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Fostul preşedinte al Senatului, afirmă că, din păcate, acest proiect de lege a fost transmis numai către Comisia juridică, iar Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a fost exclusă din circuitul acestei legi.

”De ce oare? Cui îi e frica de dezbateri despre drepturile omului? E mai simplu să treci un proiect pe repede înainte şi să dai prima pagină în ziar, decât să lucrezi cu adevărat la el şi să îl faci aplicabil. Suntem îngropaţi în hârtii şi legi prost scrise în această ţară”, a mai scris Dragu.

Aceasta susţine că forma adoptată de Senat ”are ambiguităţi şi contradicţii, care nu fac altceva decât să creeze confuzii ce vor afecta tocmai persoanele vulnerabile, care ar fi trebuit să beneficieze de reglementări clare şi coerente”.

”Nu a existat o consultare reală a specialiştilor din domeniu, adică avem pe masă un alt proiect departe de realitate şi de nevoile reale din societate”, a mai transmis Anca Dragu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News