Seful Fiscului si adjunctul sau, urmariti penal - Ministrul Finantelor le cere demisia

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 19:18
4501 citiri
Seful Fiscului si adjunctul sau, urmariti penal - Ministrul Finantelor le cere demisia
Foto: Ziare.com

Ministrul Finantelor, Anca Dragu Paliu, a cerut demisia presedintelui ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si a vicelui acestuia, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi oficial sub urmarire penala in dosarul Madalin Voicu - Nicolae Paun.

"Fiscul este una dintre cele mai importante institutii din Romania, iar conducerea sa trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. In aceasta situatie, in care presedintele si vicepresedintele ANAF sunt pusi sub acuzare, este normal sa le cer demisia.

Asupra integritatii conducerii ANAF nu trebuie sa existe nici o urma de indoiala. Le-am cerut demisia celor doi pentru ca, in pozitiile pe care le detin, nicio suspiciune nu este acceptabila din perspectiva integritatii pe care ANAF, ca institutie, o reclama.

Activitatea institutiei se desfasoara normal si acesta este cel mai important lucru in acest moment. Avem in vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF si urmeaza sa luam o decizie cat de curand posibil", a spus Dragu, potrivit Digi 24.

Dosarul de spalare de bani al lui Madalin Voicu ia amploare: Seful si vicele ANAF, pusi sub acuzare de DNA - UPDATE

Diaconu si Vatasoiu au fost audiati, miercuri, la sediul DNA, in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru care procurorii anticoruptie au cerut retinerea si arestarea.

Gelu Diaconu a iesit din sediul DNA in jurul orei 17:30. El nu a vrut sa dea detalii din dosar, promitand ca o va face cu lux de amanunte dupa ce cazul va fi solutionat.

"In momentul in care dosarul va fi solutionat veti afla toate detaliile. Dar va asigur ca nu am nicio legatura cu persoanele principale implicate in dosar. Cand dosarul se va clarifica, va voi da foarte multe detalii", a spus Diaconu la iesire.

DNA a transmis miercuri seara ca cei doi sunt urmariti penal pentru favorizarea infractorului si pentru abuz in serviciu.

Presedintele si vicepresedintele ANAF, urmariti penal de DNA - Care sunt acuzatiile

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

Procurorii DNA au cerut, miercuri, retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, printre altele si pentru spalare de bani.

DNA a transmis Parchetului de pe langa ICCJ cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, Raluca Pruna, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a celor doi deputati.

In ce il priveste pe deputatul PSD Madalin Voicu, acesta este acuzat de DNA de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor, toate in forma continuata.

Nicolae Paun, presedintele Partidei Rromilor, este acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri, spalare de bani, cumparare de influenta, schimbare a destinatiei fondurilor europene, obtinere pe nedrept a fondurilor europene si influentare a declaratiilor, toate in forma continuata, informeaza un comunicat al procurorilor anticoruptie remis Ziare.com.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Anca Dragu demisie presedinte ANAF, #Anca Dragu demisie Gelu Diaconu, #Gelu Diaconu pus acuzare DNA , #ministru de Finante
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
Ministrul Finantelor nu trebuiie sa le ceara demisia, ci sa-i demita
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Intr-o stare de normalitate guvernamentala,ministrul de finante....