Anca Dragu, după negocierile de la Cotroceni: „E insultător că doar bărbaţii iau decizii pentru toată ţara”

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 15:49 3229 citiri
Președintele Senatului Anca Dragu a explicat că decalajul dintre femei și bărbați la nivelul politic e mai prost față de 2016 FOTO Facebook / Anca Dragu

Președintele Senatului Anca Dragu a declarat luni, 22 noiembrie, în contextul consultărilor de la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și partidele politice că este insultător faptul că doar bărbații iau parte la discuții, în contextul în care peste 50% din populaţia ţării este formată din femei.

"Despre recuperarea decalajelor (dintre femei şi bărbaţi, n.r.): cel puţin la nivelul reprezentărilor în politică, stăm mai prost în 2020 decât stăteam în 2016. Deci pe noi (femeile, n.r.) această politică ne va duce către 0%. De altfel mă uitam mai devreme la televizor, la negocierile de la Cotroceni: numai bărbaţi. Este insultător că 100% bărbaţii, că o mână de bărbaţi iau decizii pentru toată ţara, care toată ţara înseamnă peste 50% femei. Adică măcar una, de formă, să fi fost acolo la masă. E incredibil cum nu există această bună-practică elementară de a avea, în orice discuţie, când vine vorba de decizie, de politici publice, să ai şi o femeie, să fie şi femeile reprezentate acolo. Este pentru mine în continuare un şoc, iar lucrurile se întâmplă din ce în ce mai rău", a afirmat Anca Dragu.

Preşedintele Senatului a apreciat că partidele politice nu promovează femei.

"Foarte important este ca partidele politice să fie la masa acestor discuţii, pentru că ele nu promovează femei. Nu avem femei în poziţii înalte în politică, cred că poziţia mea e cea mai înaltă, şi în partid - sunt vicepreşedinte de partid, al treilea partid ca mărime din România, şi într-o funcţie publică probabil pentru încă 24 de ore", a menţionat Anca Dragu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News