Anca Dragu, despre eventuala sa demisie: "Nu vreau să par ipocrită, dar dacă eu nu aș fi aici parcursul moțiunii ar fi și mai greu"

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 11:04 2743 citiri
Președintele Senatului Anca Dragu FOTO Facebook/ Anca Dragu

Președinta Senatului Anca Dragu a declarat, marți, 7 septembrie, înainte de ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere, că este șocată de faptul că PSD și PNL blochează dreptul constituțional de depunere a unei moțiuni de cenzură.

Șefa Senatului a precizat că, pe baza regulamentului parlamentar, urmează să fie trimisă către Guvern înștiințarea privind înregistrarea moțiunii de cenzură.

"Astăzi vom trimite către Guvern această înștiințare pentru că este o obligație legală în baza regulamentului. Este obligația președintelui Camerei Deputaților de a informa Guvernul. Noi analizăm aspectele juridice, încercăm să găsim o soluție tehnică. Eu sunt șocată de această situație în care colegii de la PNL și PSD găsesc de cuviință să blocheze un drept constituțional, acela de a depune moțiunea de cenzură. Vom trece la această analiză după acest BPR în care totuși așteptările noastre sunt ca totuși PNL și PSD să înțeleagă că trebuie să dea curs moțiunii de cenzură și să o lase să ajungă în Parlament", a spus Dragu.

Întrebată dacă ia în calcul să își dea demisia după ce colegii din Executiv au făcut acest demers, Dragu a precizat că prezența sa la șefia Senatului este benefică în acest moment.

“În acest moment nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului. Acest USL2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului și atunci ar fi foarte clară această colaborare între PNL și PSD. Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă eu nu aș fi aici parcursul moțiunii ar fi și mai greu”, a spus Anca Dragu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News