Boagiu, despre unificarea dreptei: Nu excludem un dialog cu PNL

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 17:39
1827 citiri
Boagiu, despre unificarea dreptei: Nu excludem un dialog cu PNL
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat duminica intr-o conferinta de presa ca PDL se va prezenta singur la alegerile europarlamentare, dupa care va fi initiat un dialog pentru unificarea dreptei.

"Ne prezentam la europarlamentare singuri si dupa aceste alegeri suntem dispusi la dialog pentru unificarea dreptei, cu conditia ca dreapta sa fie curata. Nu excludem dialogul cu PNL, dar trebuie sa se curete si mai mult decat atat, PNL trebuie la randul sau sa se reorienteze catre politicile de dreapta. Din nefericire astazi sunt doar la remorca PSD si tot din nefericire pentru ei promoveaza un buget de stat care este strict socialist, fara componenta liberala", a precizat Boagiu la sediul filialei PDL Brasov.

PSD a decis: Merge separat la alegerile europarlamentare - Ce scor isi propune

Referitor la Legea descentralizarii, prim-vicepresedintele PDL spune ca aceasta are ca obiectiv "satisfacerea baronilor locali".

"Aceasta lege nu are ca obiectiv decat satisfacerea baronilor locali. Acum ne vom transforma in 42 de feude, fiecare tragand spuza pe turta lui. Va fi contestata la CCR pentru ca este o lege neconstitutionala", a afirmat Anca Boagiu.

Anca Boagiu a participat la Brasov la alegerile interne care au loc in PDL pentru desemnarea candidatului la presedintie. La Brasov, Catalin Predoiu a obtinut 81,4% din voturi, iar Gheorghe Falca 18,6%.

"Ca prim-vicepresedinte al PDL as vrea sa vad la toate partidele din Romania o determinare de acest gen, in baza careia membrii partidelor politice PSD, PNL, USL pentru ca deocamdata nu s-au rupt, ori sa-si pastreze pozitia initiala, adica un candidat care pana mai ieri il stiam a fi Crin Antonescu in cazul USL, sau un alt candidat, dar am aflat sambata ca este domnul Ponta. Ponta este candidatul la presedintie din partea PSD", a subliniat Anca Boagiu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Boagiu PDL europarlamentare, #PDL alegeri candidaturi, #PDL colaborare PNL , #PDL