Experți financiari americani: SUA ar putea scăpa de recesiune în 2023, dar nu și Marea Britanie și Europa

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 08:29
1556 citiri
Experți financiari americani: SUA ar putea scăpa de recesiune în 2023, dar nu și Marea Britanie și Europa
Recesiunea va afecta multe state în 2023 FOTO / unsplash

Experți de la compania Morgan Stanley, o multinațională din SUA care se ocupă de managementul investițiilor și servicii financiare, susțin că probabil ca Marea Britanie şi economiile zonei euro să intre în recesiune anul viitor, în timp ce Statele Unite ar putea scăpa la limită, datorită unei pieţe a muncii rezistente, transmite Reuters.

În acelaşi timp, redeschiderea preconizată a Chinei, după aproape trei ani de restricţii cauzate de Covid-19, va conduce la o redresare a economiei proprii şi a altor pieţe asiatice emergente, au declarat analiştii băncii de investiţii într-o serie de rapoarte.

”Riscurile sunt de scădere”, se arată în rapoarte, proiectând că economia globală va creşte cu 2,2% anul viitor, mai puţin decât cea mai recentă estimare de 2,7% a Fondului Monetar Internaţional.

Anul viitor, Morgan Stanley anticipează o divizare puternică, între economiile dezvoltate, ”în sau aproape de recesiune”, în timp ce economiile emergente ”îşi vor reveni modest”, dar a spus că o redresare globală globală va rămâne probabil evazivă.

Economia Chinei ar urma să crească cu 5% în 2023, depăşind creşterea medie de 3,7% aşteptată pentru pieţele emergente, în timp ce creşterea medie a Grupului celor 10 ţări dezvoltate a fost estimată la doar 0,3%.

Băncile centrale din întreaga lume au mărit ratele dobânzilor în acest an pentru a reduce inflaţia, iar în Statele Unite, Morgan Stanley a prognozat că Rezerva Federală va menţine dobânzile mari în 2023, deoarece inflaţia va rămâne puternică, după ce va atinge un vârf în trimestrul patru al acestui an.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#analiza, #investitii, #Morgan Stanley, #recesiune, #recesiune Europa , #SUA