Avere nedeclarată de peste 20 de milioane de lei, executată de ANAF. Ce impozit uriaș va plăti un bărbat din Satu Mare

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 10:20 6819 citiri
Român prins cu o avere de 20 de milioane de lei nedeclarată FOTO stiridinsurse.ro

Un bărbat din Satu Mare a fost prins de inspectorii ANAF cu o avere acumulată în cinci ani de 20 de milioane de lei (4 milioane de euro). Ardeleanul nu declarase nimic la FISC, astfel că acum a fost executat.

Reprezentanții ANAF au anunțat că au intensificat acest gen de controale a veniturilor nedeclarate încă din vara acestui an.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a fost cel care a anunțat că un cetățean cu domiciliul în Satu Mare, cu o avere nedeclarată de peste 20 de milioane de lei, urmează să fie executat pentru un impozit de 2,6 milioane de lei ce trebuie recuperate.

Heiuș a anunțat că urmează să fie controlate și persoanele care obțin venituri prin activitatea pe care o desfășoară pe rețele sociale. Venitul obținut din această activitate trebuie să fie declarat și impozitat, a precizat acesta.

”Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat, pentru că în funcție de numărul de accesări atât îți vin și veniturile din partea acestor platforme. În funcție de accesările pe care le are o persoană care are deschis un cont acolo primește și o anumită sumă de bani”, a spus Lucian Heiuș la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News