Ana-Maria Popescu a reacționat după ce David Popovici a primit 200.000 de euro de la Guvern: ”Sunt foarte curioasă acum”

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 16:00 8876 citiri
Ana-Maria Popescu

Fosta mare spadasină Ana-Maria Popescu (37 de ani) a comentat decizia Guvernului de a-l premia pe David Popovici pentru cele două titluri de campion mondial la natație cu suma de 200.000 de euro.

La rândul ei multiplă campioană europeană, mondială și olimpică, Ana-Maria Popescu consideră că s-a creat un precedent care ar trebui continuat și pentru alți sportivi cu rezultate excepționale.

„Ce a făcut David nu mai are sens să discutăm. Au curs râuri de cerneală, e minunat. Suma putea să fie și dublă, putea să mai aibă și un zero în plus, nu contează. Ideea e că s-a creat un precedent.

Dacă s-ar fi comunicat înainte că această premiere este pentru cele două titluri și pentru că David a reușit să bată un record vechi de 50 de ani, atunci restrângeai aria.

Sunt foarte curioasă acum ce s-ar întâmpla dacă la un alt sport un sportiv va veni iar cu două medalii de aur, pentru că acum încep competițiile de obiectiv la sporturile olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale.

Mi-aș fi dorit tare mult ca, pe lângă această sumă, să vină cineva să spună ”OK, ăștia sunt banii pentru David, dar venim și suplimentăm bugetul Federației Române de Natație și Pentatlon pentru un proiect”. Abia atunci făceai ceva pentru sport”, a declarat Ana Maria Popescu la emisiunea „Ora exactă în sport”, pe Pro Arena.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News