Agentia de presa rusa Sputnik are informatii in exclusivitate despre premierul pe care si l-ar dori Dragnea

Joi, 15 Iunie 2017, ora 12:43
25120 citiri
Agentia de presa rusa Sputnik are informatii in exclusivitate despre premierul pe care si l-ar dori Dragnea
Foto: Arhiva PSD

Agentia de presa rusa Sputnik publica, joi, un articol in care se arata ca, potrivit unor informatii pe surse obtinute in exclusivitate, Liviu Dragnea intentioneaza sa nominalizeze in locul lui Sorin Grindeanu un alt premier, "femeie, om de partid cu experinta ca demnitar si cu recunoastere internationala".

"Este o realitate faptul ca marele partid construit de Ion Iliescu si de Adrian Nastase a ajuns intr-o criza de valori - se poate spune chiar ca fenomenul s-a cronicizat", se arata in articolul publicat de Sputnik.md ca exclusivitate.

Potrivit sursei citate, presedintele PSD si-ar dori ca premier o femeie, lucru confirmat de numele vehiculate in presa - Lia Olguta Vasilescu si Carmen Dan, "doua dintre persoanele cele mai apropiate de Liviu Dragnea" si care "au dovedit multa constiinciozitate in indeplinirea dificilelor atributii ministeriale", dar care "nu dovedesc ca ar putea face fata primei functii din Executiv", pentru ca "nu au nici studiile necesare, nici prezenta lor in medii internationale nu a fost un succes".

"O alta varianta este experimentata Rovana Plumb, un politican inteligent, cu mare experienta, inclusiv in relatia cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, apartine unei generatii mai vechi a partidului, dar se pare ca, din cauza unor legaturi cu diversi lideri istorici nu este in vizorul autoritarului Liviu Dragnea.

Din informatiile Sputnik, alegerea lui Liviu Dragnea s-ar indrepta catre Ana Birchall, fostul ministru al Afacerilor Europene in Guvernul Grindeanu. Pe frumoasa politiciana o recomanda inalta pregatire profesionala atat in Drept, cat si in Economie-Finante, experienta diplomatica, relatiile internationale extrem de active, precum si o excelenta cunoastere a limbii engleze", arata sursa citata.

Urmareste LIVE pe Ziare.com principalele declaratii si evolutii ale crizei din coalitia de guvernare PSD-ALDE.

Articolul este un adevarat elogiu adus Anei Birchall, fiind ilustrat ca deschidere cu o fotografie preluata de pe pagina de Facebook a acesteia, in care apare "Ana, pionier, la sfarsitul clasei a IV-a, premianta si la dansuri populare".

"Ana Birchall este o persoana culta, distinsa, dar si extrem de ambitioasa, in acelasi timp un excelent negociator, aceasta datorita anilor petrecuti la o importanta firma de avocatura din New York, dar si experinetei dobandite la MAE, la cabinetul premierului, in parlament sau ca ministru.

Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevarata lovitura pentru PSD, pentru ca ar oferi Romaniei poate cel mai bine pregatit premier de la Adrian Nastase incoace. In plus, Ana Birchall ar face o figura deosebita si ar reprezenta Romania la un nivel foarte inalt pe plan international", sustine autorul articolului, care este nesemnat.

La final, dupa cateva date biografice condimentate cu diverse trimiteri la legaturile Anei Birchall cu persoane si institutii din SUA, este subliniat faptul ca deputatul PSD are un CV "impresionant", care o recomanda pentru functia de premier.

Citeste mai multe despre Ana Birchall:

Premierul Sorin Grindeanu a punctat, miercuri seara, printre altele, faptul ca i s-a reprosat de catre conducerea PSD ca guvernul sau nu a dezvoltat "relatiile cu Federatia Rusa", iar presa externa a preluat imediat aceasta informatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Sputnik Ana Birchall premier Grindeanu , #ministrul Afacerilor Europene