Xi Jinping și Bashar Al-Assad, printre oficialităţile care vor participa la festivitatea de deschidere a Jocurilor Asiatice

Autor: Teodor Serban

Joi, 21 Septembrie 2023, ora 12:25

1642 citiri

Bashar al-Assad este presedintele Siriei FOTO Facebook

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi cel al Siriei, Bashar Al-Assad, se numără printre conducătorii care vor onora ceremonia de deschidere a celei de-a 19-a ediţii a Jocurilor Asiatice de la Hangzhou (23 septembrie-8 octombrie), care se desfăşoară cu un an mai târziu din cauza pandemiei de coronavirus, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Preşedintele Xi Jinping va asista la ceremonia de deschidere de sâmbătă şi va organiza un banchet de bun venit şi alte activităţi bilaterale pentru şefii de stat străini care vor vizita China, a precizat televiziunea publică CCTV.

Printre invitaţii străini se numără preşedintele sirian Al-Assad, la prima lui vizită în China de la începutul războiului civil din Siria în 2011, cât şi alţi conducători ai unor ţări aliate, precum Cambodgia, Kuweit şi Nepal.

Jocurile Asiatice au fost prevăzute iniţial în septembrie 2022, dar au fost amânate din cauza regimului de toleranţă zero faţă de Covid din China.

A 19-a ediţie a Jocurilor Asiatice, organizată în premieră la New Delhi în 1951, strânge la start peste 12.500 de sportivi din 45 de ţări şi teritorii, depăşind participarea de la JO Tokyo (11.420) şi de la Jocurile Asiatice din 2018 de la Jakarta (11.300), ediţie care deţinea recordul precedent.

China găzduieşte pentru a treia oară competiţia asiatică după ediţiile din 1990 (Beijing) şi 2010 (Guangzhou).

Se vor acorda 481 de medalii de aur la 61 de discipline din 40 de sporturi la întrecerile găzduite de 54 arene din Hangzhou şi de alte cinci din provincia Zhejiang.

Sportul electronic, care a avut loc ca sport demonstrativ la Jocurile Asiatice din 2018, va fi inclus în programul din acest an cu şapte medalii de aur în joc, în timp ce breakdance, care va debuta ca sport olimpic la JO 2024, a fost inclus pentru prima dată în competiţia asiatică.

Concursurile de tir cu arcul, înot artistic, box, hochei, pentatlon, breakdance, yachting, tenis şi polo pe apă vor servi şi drept criteriu de calificare olimpică la Paris.

China a cucerit cele mai multe medalii de aur la Jocurile Asiatice, cu un total de 1.473, fiind urmată de Japonia (1.032) şi Coreea de Sud (745), acest trio dominând şi ultima ediţie, din 2018, cu 132 medalii de aur, 75 şi respectiv 49.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
”Vizita de lucru” făcută de președintele Belarusului în China. Declarațiile lui Xi Jinping
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Simona Halep s-a mutat definitiv din România. În ce țară a ales să trăiască FOTO
"E condamnată la moarte!" Ion Țiriac, verdict despre situația Simonei Halep

Sursa: Ziare.com

#Xi Jinping, #Bashar al Assad, #jocurile asiatice , #stiri din sport

Vezi comentariile (2)