UPC Romania va fi cumparata de Vodafone. Tranzactia cu Liberty Global se ridica la 23 de miliarde de dolari

Autor: Andreea Diochetanu

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 09:40

14254 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Vodafone Group a confirmat intentia de a cumpara active europene de la Liberty Global, firma care detine si UPC Romania, tranzactie ce ajunge la 23 miliarde de dolari.

Liberty Global, cel mai mare operator international de cablu din lume, isi vinde activele din Germania, Ungaria, Romania si Cehia catre Vodafone, un alt mare operator telecom la nivel mondial, potrivit Wall Street Journal.

Acordul, care se ridica la 23 miliarde de dolari, ar da Liberty Global 10,6 miliarde cash, iar daca este finalizat, tranzactia va crea un gigant continental care le ofera clientilor internet, cablu, servicii wireless si telefonie fixa pe o singura factura.

De altfel, ar fi si cea mai noua miscare pe o piata unde a devenit trend ca operatorii de servicii wireless sa se extinda pe segmentul televiziunii prin cablu sau invers. Operatorii de servicii wireless au nevoie de retele de cablu de mare viteza, pentru a transmite datele mobile catre relee pentru conexiune la internet 5G, viitoarea generatie de retea mobila - care promite sa fie suficient de rapida incat utilizatorii sa descarce un film aproape instantaneu.

Ambele companii au mentionat, de-a lungul anilor, ca s-au angajat in discutii despre o posibila fuziune, in ultimii ani, insa nu au cazut de comun acord asupra pretului. In februarie, Vodafone a confirmat ca cele doua firme vorbeau, din nou, despre o posibila fuziune.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu