Voronin: Daca vor fi proteste, fortele de ordine vor actiona

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 15:16

1261 citiri

Foto: unimedia.md

Daca alegerile de miercuri, din Republica Moldova, vor degenera in proteste violente, asa cum s-a intamplat pe 7 aprilie, fortele de ordine nu vor ezita sa intervina nici de aceasta data, a avertizat presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin.

"Nu cred ca Moldova are nevoie de o repetare a scenariului din 7 aprilie, ca tara poate rezista unui astfel de scenariu si ca cetatenii il vor accepta", a declarat Voronin, pe cand vota pentru "stabilitate si pentru dezvoltare democratica", informeaza Jurnal de Chisinau.

Voronin a avertizat insa ca, "daca situatia de dupa alegeri se va deteriora atat incat sa aminteasca de evenimentele din 7 aprilie, fortele de ordine vor actiona intr-un mod adecvat".

Asadar, liderul comunist de la Chisinau a votat pentru stoparea crizei politice din tara, pentru stabilitate si pentru dezvoltare democratica: "Sper ca, dupa aceste alegeri, vom iesi din ciza (politica) si vom putea incepe munca pentru a lupta impotriva crizei economice".

Cat despre relatia cu Rusia, Vladimir Voronin se declara convins ca se va imbunatati si mai mult dupa alegeri si a multumit Moscovei pentru sustinerea oferita dupa protestele violente din aprilie.

"Relatia cu Rusia este foarte buna si se va dezvolta si mai mult dupa alegeri", a declarat Voronin, multumind Moscovei pentru sustinere.

(A.T.)

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)