Miliardarul Stati isi inchide afacerile in Republica Moldova

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 21:50

5811 citiri

Compania Ascom, detinuta de omul de afaceri Anatol Stati, al carui fiu a fost acuzat de Vladimir Voronin, de finantare a unei lovituri de stat la Chisinau, a anuntat sambata ca isi sisteaza activitatea in Republica Moldova.

"Compania Ascom isi sisteaza total activitatea in Republica Moldova pana la instaurarea unui regim democratic, stabilindu-si sediul in strainatate", se arata intr-un comunicat remis de Anatol Stati, presedintele companiei, si preluat de Jurnal.md.

El a mai spus ca opinia publica deja cunoaste actiunile "clanului Voronin" pentru "acapararea, prin metode banditesti, a averii familiei Stati, inclusiv a activelor considerabile ale Ascom din Kazahstan".

In plus, Anatol Stati a respins categoric acuzatiile sefului statului la adresa fiului sau, calificandu-le drept "halucinatii ale unor oameni care nu raspund nici de faptele, nici de vorbele lor".

Stati s-a adresat, de asemenea, autoritatilor din Ucraina, pe teritoriul careia a fost retinut fiul sau, Gabriel Stati, rugandu-le sa nu accepte transferul acestuia catre autoritatile din Republica Moldova pana la efectuarea unei anchete impartiale si independente.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (22)