Cum a sacrificat Putin mii de soldați neinstruiți în bătălia de la Liman. Generalii ruși nu au vrut să strice ”sărbătoarea anexării”

Autor: Teodor Serban

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 09:46

10454 citiri

La cererea lui Putin au fost trimiși mii de oameni parțial mobilizați la Liman FOTO Twitter

Luptători neantrenați din trupele ruse parțial mobilizate au fost aruncați în lupta de la Liman, oraș aproape înconjurat, pentru a nu struca sărbătoarea la scară largă a anexării de la Moscova. Generalii ruși au trimis sute de militari la moarte pentru a nu strica starea de spirit a lui Putini și a populației în ziua anunțării recunoașterii „referendumurilor”.

Potrivit surselor Channel 24, pierderile ocupanților din Liman sunt semnificative pentru armata rusă. Când orașul era deja înconjurat și mai erau doar câteva ore până la eliberarea sa de către Forțele de Apărare ale Ucrainei, generalii ruși, la cererea lui Putin, au trimis mii de oameni parțial mobilizați să spargă inelul.

Reaprovizionarea grupurilor invadatoare care dețineau Limanul a avut loc timp de două săptămâni, când orașul era deja în „sacul de foc”. În același timp, întregul comandament rus a înțeles că nu au nicio șansă să riposteze, fugind chiar înainte de a fi înconjurați complet.

Toți ofițerii și politicienii care aveau informații despre situația operațională de pe fronturi știau despre căderea iminentă a lui Limanului. Ar fi putut salva mii de vieți ale ocupanților și ale teroriștilor locali, dar au decis să nu strice ”sărbătoarea” lui Putin.

Și mai cinic este faptul că la 30 septembrie, ziua în care Putin a anunțat anexarea teritoriilor ucrainene, propagandiștilor ruși au primit ordin să vorbească despre modul în care „forțele uriașe” ale armatei ruse „au intrat” în Liman. De fapt, nici măcar nu au fost planificate întăriri în acea zi.

Chiar dacă predarea Limanului era așteptată și inevitabilă, o astfel de palmă politico-militară a dus la începutul confruntărilor în cadrul conducerii militare ruse. Putin și-a transmis nemulțumirea față de generali prin Kadîrov și Prigojin. Ei, la rândul lor, au început să critice relațiile cu subalternii. Această reacție în lanț a făcut ca ofițerii care fugeau să-i acuze pe soldații supraviețuitori de dezertare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (15)