Putin vrea o întâlnire cu Xi Jinping până la finalul anului 2022. Joe Biden nu va primi vreo felicitare trimisă de la Kremlin

Autor: Alina Toma

Luni, 26 Decembrie 2022, ora 20:44

3194 citiri

Relațiile dintre cei doi lideri sunt considerate bune FOTO Twitter

Președintele rus Vladimir Putin dorește să discute cu omologul său chinez, Xi Jinping, înainte de sfârșitul anului, a informat agenția TASS, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„De fapt, contactul este în prezent în curs de pregătire”, a spus Dmitri Peskov. El nu a oferit detalii despre formatul conversației – prin telefon sau o întâlnire față în față.

Relațiile dintre cele două țări sunt considerate bune în ciuda războiului Rusiei împotriva Ucrainei, subliniază DPA.

Kremlinul a spus că nu caută contacte cu Occidentul. Peskov a negat că ar fi planificată o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron în zilele următoare. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a adăugat că nici anul acesta nu va fi trimisă nicio felicitare de Anul Nou președintelui american Joe Biden.

Xi și Putin s-au întâlnit ultima dată în persoană în septembrie, în marja summit-ului Organizației de Cooperare de la Samarkand, Uzbekistan. Liderul chinez l-a întâmpinat săptămâna trecută la Beijing și pe predecesorul lui Putin, Dmitri Medvedev.

China a anunțat oficial o soluție diplomatică la războiul din Ucraina, dar nu a condamnat-o și nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. (BTA)

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)