Putin dezvaluie ce lucru secret l-a determinat sa puna mana pe Crimeea

Autor: Diana Toea

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 23:56

7497 citiri

Foto: Wall street Journal

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, ca ceea ce l-a indemnat sa anexeze Crimeea au fost sondajele secrete efectuate in fosta regiune autonoma a Ucrainei.

Putin a mentionat ca a luat decizia de a alipi Crimeea la Rusia dupa ce a fost clara vointa locuitorilor republicii, majoritatea vorbitori de limba rusa, scrie Wall Street Journal.

Rusia anexeaza Crimeea. Putin: E o zona sfanta, ne-a fost furata

"Am luat decizia finala dupa ce vointa oamenilor mi-a fost clara. Nu ne-am pregatit dinainte pentru o astfel de intorsatura. Numai dupa rezultatele primelor sondaje de opinie, pe care le-am desfasurat in mod secret si direct, a devenit clat ca am ales directia corecta de actiune", a explicat liderul rus.

Vladimir Putin a dezvaluit ca primele sondaje au aratat ca 80% dintre locuitorii peninsulei isi doreau sa faca parte din Rusia. Totusi, la referendumul din 16 martie, 96% dintre acestia au optat pentru anexarea republicii.

Referendum in Crimeea: 95,5% din alegatori vor unirea cu Rusia - SUA si UE nu recunosc votul

Votul popular din Crimeea a avut loc in contextul in care trupele rusesti invadasera regiunea. Dupa anexarea peninsulei, comunitatea internationala a criticat dur Rusia si, mai mult, a aplicat sanctiuni drastice asupra unor oficiali rusi si ucraineni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)