Berezovski il acuza pe Putin de moartea lui Litvinenko

Autor: Ovidiu Draghia

Marti, 17 Iulie 2007, ora 12:50

1109 citiri

Omul de afaceri rus, Andrei Berezovski, refugiat de sapte ani la Londra, a acordat un interviu ziarului Le Figaro. Berezovski l-a acuzat din nou pe presedintele Vladimir Putin ca se afla in spatele asasinarii lui Litvinenko.

Le Figaro: Cine l-a ucis pe Alexandr Litvinenko acum noua luni si de ce?

Berezovski: Sunt convins ca Vladimir Putin a comandat asasinatul lui Litvinenko, ca FSB l-a organizat si ca Andrei Lugovoi s-a ocupat de punerea lui in aplicare. Doua fapte demonstreaza ca asasinatul este opera statului rus. Prima, poloniul. Fara participarea statului, a serviciilor secrete, poloniul nu putea fi nici produs, nici transportat, nici folosit. Aceasta otrava duce direct la Kremlin.

A doua fapta: statul rus si insusi Putin acopera asasinatul. Lugovoi nu este lasat sa se intalneasca cu anchetatorii britanici, media sunt manipulate pentru a acuza alte persoane, ca mine de exemplu, este sustinuta teza nebuna conform careia serviciile britanice ar fi putut sa ia ostatica viata a mii de concetateni pentru a-l ucide pe Litvinenko, fara a spune un cuvant despre eventualele motive.

- Londra expulzeaza patru dipomati rusi

- Cazul Litvinenko, generatorul unui conflict diplomatic intre Rusia si Marea Britanie

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu