PSD îl presează pe Ciucă să-l remanieze pe Virgil Popescu. Iohannis are ultimul cuvânt – SURSE

Autor: Filip Man

Marti, 15 Februarie 2022, ora 18:19

5232 citiri

Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Hepta

Liderii social-democrați pun presiune pe premierul Nicolae Ciucă să-l schimbe pe Virgil Popescu din funcția de ministru al Energiei, pentru a domoli valul de nemulțumire populară generat de criza facturilor, susțin surse politice pentru Ziare.com. Nici Ciucă nu e mulțumit de Virgil Popescu, însă remanierea unui ministru liberal ar provoca revoltă în PNL. Deocamdată, cel mai important susținător al ministrului Energiei rămâne președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a spus foarte clar: Virgil Popescu ori vine cu măsuri concrete care să mențină scăderea facturilor și din luna aprilie, ori pleacă din guvern. Vedem că e pentru prima data când PSD a scăzut în sondajele de opinie de când Marcel Ciolacu a preluat conducerea partidului. Nu vrem să decontăm noi criza energiei. Ar fi nedrept”, susțin surse din conducerea PSD pentru ziare.com.

Și premierul Nicole Ciucă e nemulțumit de prestația lui Virgil Popescu, după ce i-a cerut soluții pentru a rezolva criza facturilor, iar liberalul i-a spus că prețul gazului va scădea odată cu venirea căldurii, susțin surse guvernamentale pentru ziare.com.

Deocamdată, Virgil Popescu rezistă în guvern din calcule politice: remanierea sa ar fi a doua lovitură încasată de PNL în decurs de numai trei luni, după scandalul Florin Roman. Unul dintre liderii PNL avertizează: ”Dacă Ciucă îl schimbă pe Virgil Popescu, trebuie să schimbe și un ministru PSD, pentru că și noi suntem nemulțumiți de Budăi, Câciu, Dîncu. Lista e lungă, are de unde alege. Ciucă să nu uite că e premier PNL, nu PSD”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)