Ponta, ironizat pentru ca n-a luat exemplul premierului Frantei: Economia scade, el candideaza

Luni, 25 August 2014, ora 21:18

4557 citiri

Demisia Guvernului francez, in conditiile stagnarii economiei, este pusa de PDL si PNL in context cu candidatura prim-ministrului Victor Ponta la prezidentiale, dupa anuntul intrarii tarii in recesiune.

"Atat si nimic mai mult", noteaza pe Facebook purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, langa o imagine ce ilustreaza o tabla pe care se poate citi:

"Economia Frantei a stagnat/ Guvernul demisioneaza. Economia Romaniei scade/ Ponta candideaza".

Dedesubt este scrisa o intrebare in limba franceza, cu referire la Guvernul demisionar de la Paris: "Qu'est que vouz avez prepare pour Novembre?" (Ce ne-ati pregatit pentru luna noiembrie? - n.red.).

Aceeasi imagine este postata si de prim-vicepresedintele PDL, Anca Boagiu. "Lectia PSD de guvernare!!!", scrie pe Facebook Anca Boagiu, insotind imaginea.

Ponta nu demisioneaza precum premierul francez, dupa doua trimestre de stagnare economica

Guvernul francez si-a dat demisia - Hollande cere formarea unui nou executiv (Video)

Luni, premierul francez, Manuel Valls, a prezentat presedintelui Francois Hollande, demisia guvernului sau. Acesta i-a cerut lui Valls sa formeze un nou Executiv.

Guvernul francez a demisionat dupa ce doi ministri, cel al Economiei, Arnaud Montebourg, si Educatiei, Benoit Hamon, au criticat politica economica a Guvernului.

Hollande este presat sa ia masuri de redresare a economiei, dupa ce cifre recente au aratat ca economia Frantei a stagnat si in al doilea trimestru din 2014.

In schimb, premierul Victor Ponta a aratat ca nu-si va da demisia, precum premierul francez, Manuel Valls, dupa ce, pe 14 august, Institutul National de Statistica a anuntat ca Romania a inregistrat doua trimestre consecutive de scadere economica, ceea ce inseamna ca tara a intrat in recesiune tehnica.

F.N.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (28)