Vitamina B12 reduce riscul malformatiilor

Luni, 02 Martie 2009, ora 17:23

1644 citiri

Foto: Reuters

Vitamina B12 reduce riscul aparitiei defectelor din nastere ale creierului si coloanei vertebrale, au descoperit cercetatorii.

Defectele de tub neural pot duce la diverse dizabilitati sau chiar moarte, scrie Reuters. Studiul arata ca deficientele de vitamina B12 prezinta un factor de risc pentru tubul neural, independent de nivelul acidului folic, sau a altor vitamine B.

Vitamina B12 este esentiala in mentinerea sanatatii nervilor si a celulelor rosii. Se poate gasi in carne, produse lactate, oua, peste si cereale. De asemenea, poate fi luat sub forma de supliment alimentar sau in cadrul unor multivitamine.

"Este esential ca femeile sa isi dea seama de deficientele de vitamina B12 inainte sa ramana insarcinate, deorece, dupa aceea, este probabil prea tarziu," a spus doctorul James Mills, de la Institutul National de Sanatate din Statele Unite, unul dintre cercetatori. El a adaugat ca aceste defecte apar in primele patru saptamani de sarcina.

Studiul a fost efectuat pe 1.200 de femei. Potrivit cercetatorilor, nivelul de B12 ar trebui sa fie de peste 300 nanograme pe litru de sange, inainte de ramane insarcinata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu