Sanatatea la picioarele tale. Reflexoterapia

Autor: Lacramioara Brecea

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 15:07

17317 citiri

Foto: louisedunthornetherapies.com

Reflexoterapia isi are originile in Egiptul antic, China si India. Piramidele din Egipt inca mai pastreaza schite ale terapeutilor, folosite in sedintele de reflexoterapie.

Practicienii antici din China si India au dezvoltat metoda pornind de la reflexele care se formeaza de la nivelul talpii, iar egiptenii au inceput de la centrii nervosi de la nivelul palmei, informeaza thailandspaindex.com.

Reflexoterapia consta in activarea reflexelor de la nivelul talpii si mainilor, care corespund tuturor organelor interne. Presiunea aplicata asupra centrilor nervosi ai talpii detensioneaza corpul prin redarea echilibrului.

Masajul talpii genereaza un impuls la nivelul sistemul nervos periferic. El este procesat in mai multe parti ale creierului si astfel se activeaza toate organele interne. Raspunsul final consta in relaxarea si functionarea normala a acestora.

Tehnica are la baza mai intai relaxarea totala. Tocmai de aceea presiunea aplicata anumitor parti ale talpii este mai mare la inceput. Ea se scade pe masura ce corpul se relaxeaza si poate raspunde eficient tratamentului.

Reflexoterapia este o tehnica suplimentara, care completeaza tratamentul medical recomandat pentru tratarea anumitor afectiuni. Studiile cercetatorilor in acest domeniu au aratat ca nu este un tratament medical ci se foloseste in completarea acestuia.

Tocmai de aceea, un examen medical este absolut necesar, iar sedintele de reflexoterapie vor mari eficacitatea tratamentului recomandat. Poate fi facuta oriunde si in orice moment al zilei.

Practicienii recomanda sedintele zilnice, timp de sase zile. Dupa o pauza de o zi se vor relua pentru alte sase zile. Rezultatele apar dupa doua saptamani si, la sfatul terapeutului, sedintele se pot continua.

Pentru munca la birou, o pauza de masaj al talpilor sau mainilor elibereaza tensiunea acumulata si va veti simti la fel de tonici precum in primele ore ale diminetii.

Pentru intretinere, practicienii recomanda sedinte scurte, de cinci minute zilnic si, in timp, stresul de peste zi va fi doar o amintire.

Harta talpii

Masarea extremitatilor calcaiului calmeaza durerile de la nivelul pelvisului. Nervul sciatic corespunde conturului calcaiului. Intestinul subtire este activat prin masajul circular al scobiturii piciorului sau din interiorul talpii spre extremitati.

Afectiunile plamanului au drept corespondent pe harta talpii zonele de la baza degetelor. Inima corespunde pernutelor talpii, iar conturul care delimiteaza aceasta parte de scobitura talpii este asociata diafragmei.

In talpa dreapta, o mica portiune din zona de sub pernuta, spre interior, corespunde ficatului. In ambele talpi, la mijlocul scobiturii piciorului se afla zona care trateaza afectiunile rinichilor.

Stomacul este tratat prin masarea mijlocului scobiturii piciorului drept, pana la pernuta. Extremitatile degetelor mari corespund zonei nasului. Masarea celui de-al doilea deget trateaza afectiunile ochilor si al treilea al urechii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu