Psoriazisul mareste ricul de atac de cord

Autor: Anca Serghescu

Luni, 15 Martie 2010, ora 17:33

10772 citiri

Oamenii de stiinta danezi au descoperit ca psoriazisul creste riscul de infarct, atac de cord, cerebral si de accidente cardiovasculare.

Descoperirea va duce la o abordare cu totul diferita a tratamentului pentru cei care sufera de psoriazis, a explicat Dr. Ole Ahlehoff, din cadrul Spitalului Universitar Gentofte din Copenhaga.

Un studiu realizat pe adolescenti si intreaga populatie adulta din Danemarca ce suferea de aceasta boala a aratat ca formele severe de psoriazis maresc riscul de atac de cord cu 24%.

In ceea ce priveste riscul de atac cerebral, acesta este cu 45% mai mare in cazul celor care sufereau de o forma moderata pana la severa de psoriazis, conform HealthDay.

Cei care sufereau de o forma usoara prezentau un risc de atac cerebral cu 19% mai mare decat cei neafectati de aceasta afectiune.

Zeci de mii de oameni au fost monitorizati timp de 10 ani, o atentie sporita fiind acordata celor 40.000 de oameni cu o forma mai serioasa de psoriazis.

Riscul de aritmie creste si el ca urmare a acestei boli, fiind mai mare cu 51% in cazul celor cu o forma moderata pana la severa de psoriazis si cu 22% in cazul celor cu o forma mai blanda a bolii de piele.

In ansamblu, existenta acestei boli intr-o forma moderata sau severa mareste riscul de mortalitate din orice cauza cu 67%, o forma blanda a bolii neafectand speranta de viata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)