Organizatia lui DiCaprio da 5 milioane de dolari pentru salvarea padurii amazoniene

Luni, 26 August 2019, ora 12:49

4374 citiri

Foto: Arhiva Facebook/ Leonardo DiCaprio

Organizatia Earth Alliance, fondata in luna iulie de actorul Leonardo DiCaprio impreuna cu Laurene Powell Jobs si Brian Sheth, a lansat Amazon Forest Fund si va dona 5 milioane de dolari pentru conservarea padurii tropicale afectata grav de incendii.

Amazon Forest Fund, lansat duminica, va sprijini partenerii locali si comunitatile indigene in eforturile de a proteja habitatele din Amazonia, scrie Variety.

Banii stransi vor ajunge la cinci organizatii locale: Instituto Associacao Floresta Protegida (Kayapo), Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon (COIAB), Instituto Kabu (Kayapo), Instituto Raoni (Kayapo) si Instituto Socioambiental (ISA).

Potrivit site-ului fondului, peste 72.000 de incendii au fost raportate anul acesta in zona de catre Institutul brazilian pentru Cercetarea Spatiala, cu aproximativ jumatate mai multe decat anul trecut.

"Cea mai mare padure tropicala din lume reprezinta un rol decisiv in solutia globala privind climatul", a scris DiCaprio intr-un mesaj publicat pe Instagram. "Fara Amazon nu putem tine sub control incalzirea Pamantului".

Presedintele brazilian Jair Bolsonaro a autorizat sambata, dupa ce a fost criticat la nivel global, mobilizarea armatei in padurea amazoniana pentru a lupta contra incendiilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu