Documente importante ale lui Bob Dylan, vandute pentru jumatate de milion de dolari

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 11:56

1773 citiri

Bob Dylan, unul dintre cei mai apreciati artisti internationali

Documente ale muzicianului Bob Dylan, inclusiv scrisori, cugetari despre anti-semitism si versuri ale unor cantece nelansate, au fost vandute pentru aproximativ jumatate de milion de dolari la o licitatie din Boston, potrivit The Hollywood Reporter.

R.R. Auctions a transmis ca arhiva detinuta de Tony Glover (1939 - 2019), artist blues care a fost mult timp prieten cu Dylan, a fost vanduta sub forma de loturi individuale joi. Cele mai multe dintre obiecte au fost cumparate de o persoana care a dorit sa ramana anonima.

Ea a fost adjudecata contra sumei de 495.000 de dolari. Vaduva lui Glover, Cynthia Nadler, a scos la licitatie documentele. Bob Dylan, in varsta de 79 de ani, a fost apropiat al lui Glover. Amandoi si-au inceput cariera pe aceeasi scena dintr-o cafenea din Minneapolis.

Colectia include transcrieri ale unor interviuri luate de acesta lui Dylan in 1971 si scrisori pe care cei doi si le-au trimis. In interviuri, muzicianul dezvaluie ca din cauza anti-semitismului si-a schimbat numele din Robert Zimmerman in Bob Dylan si ca a scris celebra "Lay Lady Lay" pentru Barbra Streisand.

"Multi oameni au impresia ca evreii sunt doar camatari si comercianti", spunea el. Intre loturi s-au aflat si versuri scrise de Dylan dupa ce l-a vizitat pe legendarul Woody Guthrie in mai 1962. Acestea au fost dezvaluite publicului abia luna trecuta.

Bob Dylan, autor al unor piese ca "Blowin' in the Wind", "Like a Rolling Stone" si "The Times They Are a-Changin", devenite imnuri ale anilor 1960, a primit premiul Nobel pentru Literatura in 2016.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu