Dîncu, întrebat când ar putea intra vreun român în război: ”Nu este previzibil în acest moment. Ar putea să fie în condiţiile în care NATO intră în stare de război”

Autor: Alina Toma

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 23:05

4563 citiri

Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat, sâmbătă seară, că românii ar putea ajunge în războiul din Ucraina doar dacă ţara este atacată, sau un alt stat NATO, ceea ce este ”puţin probabil”.

Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă, la Digi24, care este momentul în care un român va intra în acest război din Ucraina.

Nu este în acest moment previzibil, dar acest moment ar putea să fie în condiţiile în care NATO intră în stare de război, în care se activează articolul 5. Adică, în cazul în care România este agresată, un teritoriu NATO, ceea ce este puţin probabil pentru că după cum vedeţi Vladimir Putin pare că are accente ilogice în acest moment, că face nişte lucruri total iraţionale, însă nu cred că îşi poate permite un conflict cu NATO. Este un potenţial de 10 la 1 faţă de Rusia, tehnologic, economic. Războaiele nu se câştigă prin voinţă de putere sau prin acumularea de forţe militare spre un teritoriu, se câştigă economic”, a declarat ministrul Apărării.

El a precizat că PIB-ul Rusiei este acum în descreştere şi nu crede că Putin va încerca o agresiune la adresa ţărilor NATO.

Poţi să fii o mare putere dacă eşti o mare putere în domeniul economic. PIB-ul Rusiei din acest moment este în descreştere, PIB-ul Rusiei este comparabil cu cel al Olandei, e sub PIB-ul Italiei. Putin face acest război într-o mare măsură dintr-o raţiune internă pentru că vrea această putere simbolică de a reface URSS-ul, o pierdere, pe care toată nostalgia, a şi alimentat această nostalgie după URSS, este în populaţie. Anul acesta este şi un an de alegeri, probabil că este foarte greu de închipuit să încerce Vladimir Putin o agresiune la adresa ţărilor NATO”, a explicat ministrul Apărării.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (7)