Blaga: Din 2013, la CCR sa fie numiti doar juristi cu probitate morala

Autor: Valentin Busuioc

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 11:31

1690 citiri

Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca partidul sau doreste ca, din 2013, la Curtea Constitutionala sa fie numiti doar juristi "cu o probitate morala si profesionala indubitabila", propusi de ICCJ, cu consultarea CSM.

"Propunerea noastra este ca, din 2013, cand o serie de judecatori isi inceteaza mandatul, sa fie numiti (la CCR - n.red.) doar juristi cu o probitate morala si profesionala indubitabila. Propunerea sa vina din partea Inaltei Curti, cu consultarea CSM. Pentru asta, nu e nevoie sa schimbi nici Constitutia, nici legile in vigoare, ci doar de o intelegere dintre fortele politice din Parlament", a spus Blaga.

El a adaugat ca procedura de modificare a Constitutiei este indelungata, fiind necesar acordul a cel putin doua treimi din plenul reunit al Camerelor.

Blaga a reluat acuzele la adresa USL, de presiuni asupra procurorilor care investigheaza fraudele de la referendum, precum si de a fi "pus mana pe o serie de institutii ale statului", observand ca Monitorul Oficial a trecut in subordinea Guvernului "prima data dupa guvernarea carlista de la sfarsitul anilor '30".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)