Cum vor britanicii să oprească râgâielile și flatulența vacilor care contribuie la schimbările climatice

Autor: Teodor Serban

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 05:13

2936 citiri

Vacile produc poluare FOTO facebook

Vacile de lapte din Marea Britanie ar putea fi hrănite cu inhibitori de metan, ca parte a unui plan de reducere a gazelor cu efect de seră provenite din agricultură.

Guvernul a declarat că intenționează să "încurajeze" utilizarea acestor inhibitori - care pot fi obținuți din substanțe chimice sau din ingrediente naturale, cum ar fi algele marine ori usturoiul - atunci când vor fi disponibili pe piața britanică.

Vacile produc metan prin digestie și îl eliberează în principal prin râgâieli precum și prin flatulență.

Oamenii de știință spun că cele 1,5 miliarde de bovine din lume, care produc fiecare până la 500 de litri de metan pe zi, contribuie în mod semnificativ la schimbările climatice.

Acest gaz cu efect de seră are o putere de încălzire de peste 80 de ori mai mare decât cea a dioxidului de carbon în primii 20 de ani de prezență în atmosferă.

În Regatul Unit, metanul reprezintă mai mult de jumătate din toate gazele cu efect de seră produse în agricultură, potrivit unui studiu din 2019.

Iar guvernul consideră că substanțele de suprimare a metanului - care ar trebui să intre pe piața britanică în 2025 - ar putea contribui la îndeplinirea obiectivului Regatului Unit de a atinge nivelul zero de poluare până în 2050.

"Animalele bine gestionate pot oferi diverse beneficii de mediu și intenționăm să încurajăm adoptarea produselor de suprimare a metanului cu eficacitate ridicată odată ce acestea vor ajunge pe piața britanică", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, conform Sky News.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)