USL este solidara cu protestatarii si indeamna Jandarmeria sa nu faca abuzuri

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 15:49

1353 citiri

Foto: Antena 3

Uniunea Social Liberala a anuntat, duminica, ca este solidara cu protestatarii care au iesit in aceste zile in strada, insa a condamnat orice fel de violenta si incitare la violenta.

"Ciocnirile petrecute ieri seara (sambata - n.red) in Piata Universitatii sunt regretabile si indemnam autoritatile la calm si la evitarea oricaror abuzuri impotriva manifestantilor", se arata in comunicatul de presa remis Ziare.com.

USL a precizat ca in urma evenimentelor din ultimele zile si dupa ce presa a anuntat numarul persoanelor amendate, au constatat o reactie exagerata a fortelor de ordine si ca acest comportament a stimulat fenome a crescut tensiunea intre manifestanti.

Opozitia spune ca nu se implica in proteste, dar PNL organizeaza manifestatii la Iasi

De asemenea, USL a solicitat o ancheta administrativa si parlamentara asupra actiunii Ministerului de Interne in ziua de 14 ianuarie 2012.

"Facem din nou un apel la adresa Jandarmeriei si a tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii publice sa dovedeasca respect fata de cetateni si dreptul lor fundamental de a protesta in mod pasnic impotriva unui regim din ce in ce mai abuziv.

De asemenea, facem un apel la adresa populatiei de a descuraja orice manifestare care risca sa degenereze, de a respinge provocarile si orice gest de violenta", se mai arata in documentul citat.

A.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (10)