Putin si Platini, implicati intr-un scandal urias

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 08:32

6271 citiri

Foto: Daily Mail

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si presedintele UEFA, Michel Platini, sunt implicati intr-un scandal urias dupa dezvaluirile facute de o publicatie britanica.

Editia tiparita a cotidianului The Sunday Times a relatat ca votul lui Michel Platini din comisia care a stabilit tara organizatoare a Campionatului Mondial din 2018 a fost cumparat de Vladimir Putin cu "un tablou rar al lui Picasso".

In spatele acestor acuzatii ar sta un raport facut de fostul procuror al FBI, Michael Garcia, care a adunat mai multe probe care sa certifice coruptia existenta in atribuirea turneelor finale catre Rusia (2018) si Qatar (2022).

Totusi, FIFA nu a dorit sa aduca macar in discutie un eventual caz de coruptie, sustinand ca nu exista asa ceva.

La randul sau, presedintele UEFA, Michel Platini, a negat acuzatiile aduse de publicatia britanica.

"Vreau sa subliniez ca acuzatiile Sunday Times sunt total fictionale, iar ziarul a admis ca nu are vreo dovada pentru a sustine acest zvon ridicol", a comentat Platini, care se gandeste sa-i dea in judecata pe jurnalistii britanici.

De asemenea, publicatia britanica a mai notat ca Vladimir Putin a facut lobby pe langa presedintele FIFA, Sepp Blatter, pentru a directiona voturi spre Qatar, in perspectiva organizarii turneului final din 2022.

Qatar si-a folosit astfel influenta in domeniul gazelor naturale pentru a-l atrage pe Putin de partea sa, potrivit jurnalistilor britanici.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)